Négy versenynapon van túl a BB Mentor-kupa

2023.08.14. 13:36

Apa és fia egyszerre volt pályán

Négy napja tart az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a BB Mentor-kupa WNBA NBC nemzetközi férfi, női, utánpótlás és szenior amatőr, valamint igazolt versenyzők egyéni tekeversenye. Az eddigi események nem hoztak meglepetéseket.

Mádi József

Szél Tibor (jobbról) önmagát is meglepte, miközben mellette gurított Szabolcs fia.

Fotó: Szegedi TE

Volt már itt sok minden, ami szemnek, szájnak ingere. Például egy nagyszerű visszatérés: a Szegedi TE visszavonult játékosa, Szél Tibor is elindult a viadalon, amelyen 645 fát elérve önmagát is meglepte, miközben mellette a fia, Szabolcs is játékra jelentkezett, és az apával versenyzett.

Aztán Kiss Norbert alaposan belekezdett, és kijelölte az utat a selejtező megnyerése felé: 662 fája egyelőre magasan a torna legjobb eredménye.

Illetve ezen rövid idő alatt – az egész esemény tizenegy napos – már 102 versenyző (férfi és női együtt) letudta a versenyt, igaz, lesznek majd bőven olyanok, akik többször is nekifeszülnek, és megpróbálnak még jobb és jobb eredményeket elérni.

A magyar indulók mellett ezúttal is érkeznek külföldről sportolók, például Csehországból, Szerbiából és Ausztria klubjaiból.

A viadalon hagyomány, hogy három csapat megemlékezik az egykori remek játékosáról. Az ötödik alkalommal kiírt Rákos József emlékverseny az esélyeket igazolta, hiszen a házigazda Szegedi TE nyert (összeredménye: 3624 fa) a Ferencváros (3276) és a BKV Előre (4 játékossal érkeztek: 2151) előtt, míg egyéniben Kiss Norbert nyert Karsai László és Zapletán Zsombor előtt.

Az események pörögnek tovább, mindennap lesz „mozgás” az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, majd pénteken és szombaton a selejtező hajrája következik, vasárnap pedig már a döntők jönnek.

Az állás

Selejtező, férfiak, igazoltak: 1. Kiss Norbert (Szegedi TE) 662, 2. Szél Tibor (Szegedi TE) 645, 3. Iványi László (Szank) 642 fával. Amatőrök: 1. Récsei László (Récsei Autósiskola) 565, 2. Pallagi János (Szeniorok) 555, 3. Nosek Standa (cseh, Smirice) 550 fával. Szeniorok: 1. Kehi Zoltán (Tüker) 599, 2. Tóth Bagi József (Szank) 565, 3. Zelenyák Ferenc (SK Göc) 558 fával. Utánpótlás: 1. Sidó László (FTC) 590, 2. Ivanyik Richárd (Szegedi TE) 576, 3. Barkó Csaba (Tüker) 554 fával.

Nők, igazoltak: 1. Sinka Cintia (FTC) 583, 2. Heimann Ibolya (FTC) 563, 3. Szabó Mónika (FTC) 562 fával. Amatőrök: 1. Pallaginé Rékási Piroska (Szeniorok) 527, 2. Majzik Anikó (egyesületen kívül) 508, 3. Horváth Ibolya (MVM Elektromos) 472 fával.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában