Az NB I.-es Paks hálóját hétszer vették be a Tisza-parti támadók

2023.07.12. 15:22

Edzőmeccs volt: szegedi örömfutball

Felkészülési mérkőzésen a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata nagyjából 200 néző előtt 7–3-ra legyőzte az NB I.-es Paksot – ez még akkor is nagy dolog, ha fontos hangsúlyozni, csak egy edzőmeccs volt.

Mádi József

A szegediek (jobbról Nyári Patrik) jól futballoztak a Paks elleni edzőmeccsen.

Fotó: Gémes Sándor

Ha Paks, akkor sok gólos meccs.

A labdarúgó NB I.-ben csak magyar játékosokra – így például a sérült szegedi Szélpál Norbertre, vagy éppen a Szegedről leigazolt Temesvári Attilára – építő klub azt hozta, amit az esetek többségében várni lehet tőle: nem lehetett unatkozni a mérkőzésén. Szerencsére ezúttal viszont nem a volt gólkirály, Hahn János és társai voltak elemükben, hanem éppen az ellenfelük, az NB II.-es Szeged-Csanád GA. Az első félidőben ötször vették be a Honvédtől érkezett válogatott kerettag kapus, Szappanos Péter kapuját, de ami ennél is fontosabb, látványos, szép, sok passzos játékkal sikerült szórakoztatni a kilátogató szurkolókat.

A vége 7–3, azaz egy gólgazdag meccs, amelynél nagyon fontos hangsúlyozni, csak egy felkészülési találkozó volt. Ám ahogy a többek között korábbi kecskeméti sikeredző, Tomiszlav Szivics is elmondta a meccs utáni sétája alatt, hét gólt kapni bárhol és bármikor nagyon gáz... 

Dicsérjük inkább a szegedi csapatot, amely tényleg remek játékot mutatott be: jól működött az egyébként elég laza, nem igazán agresszív letámadással szembeni labdakihozatal, illetve a kisjátékokban is fölényben játszottak a hazaiak az egyébként védekezési rendszert kipróbáló és abban csődöt mondó Paks ellen.

A Szeged szombaton szlovéniai edzőtáborba utazik, ahol három felkészülési meccset játszik. 

– Erős ellenféllel játszottunk. Az időjárás körülmények megnehezítették a csapatok dolgát, nagyon meleg volt. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel: szép gólokat szereztünk és a labda mögötti játékunk is jól működött, ez volt a leglényegesebb ma. Ez a mérkőzés egy megfelelő teszt volt a játékosaimnak. Jó úton járunk – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics vezetőedző a klub honlapján.

Szeged-Csanád GA–Paks 7–3 (5–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Szeged, Szent Gellért Fórum, 200 néző. Vezette: Horváth.
Szeged: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Nagy Zs., Tóth B. – Haris, Nyári – Papp Á., Magyar Zs., Óvári – Bíró B. 2. félidő: Molnár-Farkas – Könczey Lestyán), Szilágyi Z. (Acsimovics), Nagy Zs. (Beronja), Gera– Palincsár, Radics – Prosser, Gajdos , Óvári – Daru. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Paks: Szappanos – Osváth, Kinyik, Vas – Hegedűs J. – Kovács K., Szabó B., Mezei, Skribek – Hahn, Kántor K. Csere: Simon (kapus), Debreczeni, Beke, Papp, Horváth K., Haraszti. Vezetőedző: Bognár György.
Gólszerzők: Papp Á. (8.),  Könczey (17.), Bíró B. (38, 40.), Haris (45.), Prosser (53.), Gajdos (65.), ill. Kovács K. (23.), Beke (77.), Kántor K. (82.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában