Helyi sport

2023.06.15. 17:29

Női csapatot is indít a következő évben a szegedi jégkorongklub

Évet zártak a szegedi jégkorongozók.

Munkatársunktól

A zöldmezes szegedieket a következő szezonban is Zoran Jaramazovic vezeti.

Fotó: Török János

Évzárót tartott a Goodwill Phamra Szegedi Vízmű: a szegedi jégkorongozók elnöke, Pápai Miklós elmondta, szinte biztos, hogy a következő szezonban, szeptember közepén, végétől újra kinyit a szegedi műjégpálya.

Ami a következő szezon csapatait illeti, a klub a szövetség versenyrendszerében U8-as, U10-es, U12-es, U14-es és U16-os korosztályos csapatokat versenyeztet majd, a felnőtt férfi csapat pedig ismét az Andersen Ligában indul majd. Új belépő viszont a női U25B megalakulása, de OB III.-as és OB IV.-es csapatot is indítana a klub. Pápai Miklós elmondta, annyi szegedi lány van a szakosztályban, hogy szerettek volna nekik lehetőséget adni arra, hogy a saját nemükkel küzdve méressék meg magukat, a csapat edzője a felnőtt férfi csapat trénere, Zoran Jaramazovic lesz.

Az Andersen Ligában szereplő gárdánál egyelőre csak Turbucz Martin távozott, aki kettős játékengedéllyel a Ferencvárosban is szerepelt. Távozott a klubtól a mentoredző Marius Gliga, aki visszatért Romániába, pótlására a játékosként dunaújvárosi színekben magyar bajnoki címet szerezett Hegyi Ádám érkezett, aki Gligával ellentétben nem a szövetség, hanem a szegedi klub alkalmazottja lesz. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában