Férfi vízilabda OB I.

2023.01.02. 17:00

Új edzője lett a Metalcom Szentesnek

Ismét a szentesi vízilabdáért dolgozik Komlósi Péter, aki város OB I.-es férficsapatának vezetőedzői pozícióját a 2022–2023-as idény végéig vállalta el, miután Gémes László elnök megkereste. A cél, hogy elmozdítsa a tabella utolsó helyéről a hét bajnoki utána nullapontos Metalcom Szentest.

Becsei Dávid

Komlósi Péter dolgozott már szülővárosában OB I.-es edzőként.

Fotó: Vidovics Ferenc – archív

– November végén keresett meg Gémes László, majd egy héten át lejártam a csapat edzéseire. Akkor még nem folytam bele a szakmai munkába, de láttam, hogy ez a keret alkalmas arra, hogy elérje a klub alapvető célját, a bennmaradást – jegyezte meg érdeklődésünkre Komlósi Péter, a Metalcom Szentes új vezetőedzője. Hozzátette, decemberben már elkezdett dolgozni a csapattal, hogy ne január másodikán lássák egymást először. Ez már késő lett volna, hiszen fontos, hogy még a bajnokság első körében gyűjtsenek pontokat. Rögtön egy rangadóval kezd a Szentes jövő szombaton, amikor az egypontos KSI vendége lesz. 

Az új tréner segítője Vörös Viktor lesz, míg a szárazföldi edzéseken a konditeremben Tréfás Norbert diktálja az iramot. Komlósi Péter úgy fogalmazott, a játék minden területét átveszik támadásban és védekezésben egyaránt. A játékosok hozzáállását dicsérte, a cél, hogy egymásért küzdjenek és visszanyerjék önbizalmukat, hogy magabiztosan megőrizzék az OB I.-es tagságot. Hangsúlyozta, erre abszolút képesnek érzi a Metalcomot. 

– Az elsődleges célom most, hogy taktikailag az alapok legyenek jók és magabiztosak, készségszinten működjenek. Ami engem illet, egyelőre a szezon végéig állapodtam meg az elnök úrral. Ha mindkettőnk és a szentesi vízilabda számára is gyümölcsöző lesz ez a kapcsolat, akkor majd leülünk beszélni a folytatásról a szezont követően – mondta Komlósi. 

 Névjegy 

Komlósi Péter 1977-ben Szentesen született. Pályafutását szülővárosában kezdte, ahonnan tizenöt évet követően egy szezonra a Ferencvároshoz távozott. Innen igazolt ki Franciaországba, három esztendőt húzott le az Olympic Nice csapatában, amellyel bajnok- és kupagyőztes lett. Hazatérve Szegeden hét éven át játszott, nyert bajnoki és kupabronzérmet, míg a legnagyobb sikere a csapattal a 2009-es LEN-kupa-aranyérem. 2011-ben Szegedről Szolnokra igazolt, majd egy év után onnan Debrecenbe, majd 2012-ben visszavonult. Két szezonon át szüneteltette pályafutását, majd a 2014–2015-ös szezonban rutinjával hozzájárult, hogy nevelőklubja megőrizte OB I.-es tagságát. Most ugyanez a feladata, immár vezetőedzőként. Ebben a munkakörben a férfi OB I.-ben Debrecenben, illetve a szentesi női csapatnál dolgozott, utóbbinál 2019. márciusa és 2020. júniusa között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában