Gólkirály és visszatérő

2021.05.25. 17:45

Daru Bencével és Molnár-Farkas Tamással bővült a Szeged-Csanád GA kerete

Két új játékos leigazolását jelentette be a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapata: a támadó Daru Bence (26) és a kapus Molnár-Farkas Tamás (31) is a klubnál folytatja.

Mádi József

Budapest 20201025 Labdarúgás 2020 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Soroksár Szolnok Fotó Micheller Szilvia Nemzeti Sport Molnár F Tamás

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Micheller Szilvia/Illusztráció

Azok után, hogy négy távozást és egy hosszabbítást jelentett be a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, két érkezőről már be is számolhat az NB II.-es labdarúgóklub. A Csákvárról érkező támadó, Daru Bence a Honvéd akadémiáján nevelkedett és a kispesti klub második csapatában mutatkozott be a felnőttek között 2011-ben, éppen a Szeged ellen és rögtön góllal.

Az élvonalban is a vörös-feketéknél debütált a 2013–14-es szezonban, majd Siófokon és Zalaegerszegen játszott, sőt a ZTE színeiben az NB II. gólkirálya volt a 2015–16-os idényben. Paks, Győr és Nyíregyháza érintésével érkezett Csákvárra, ahol az utóbbi két és fél szezonban játszott. Az előző bajnokságban 31 bajnoki mérkőzése 13 gólt szerzett. A támadó 194 centiméter magas, ráadásul a kisjátékokban is kiveszi a részét a csapatmunkából, azaz remélhetőleg jól jár vele a szegedi klub.

Daru mellett kedden jelentette be a Szeged-Csanád GA, hogy két éves szerződést kötött a kapus Molnár-Farkas Tamással.

Molnár-Farkas 2013 és 2016 között 37 bajnoki és 10 magyarkupa-mérkőzésen őrizte a szegedi kaput. Azóta egy kisvárdai kitérőt leszámítva négy szezont töltött Szolnokon, amellyel a 2018–19-es idényben bajnoki címet ünnepelhetett az NB III. Keleti csoportjában. A legutóbbi szezonban 31 alkalommal az ő nevével kezdődött a Szolnok összeállítása.

A klubhoz köthető hír még, hogy az NB I.-es Kisvárda edzője lett az egykori szegedi vezetőedző, Joao Janeiro, míg a Szegedről távozó csupaszív középpályás, Oláh Gergő (32) technikai vezető lesz a szabolcsi egyesületnél, miközben az NB III.-as tartalékcsapatban szerepel még.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában