Megérdemelt siker

2020.11.27. 15:22

Két szegedi úszó a junior EB keretében

A teljesítményre és a munkakedvre nem lehetett panasz a hazai úszósport utánpótlásának legjelentősebb eseményén, a serdülő és ifjúsági országos bajnokságon.

A Haász Szegedi Úszó Egylet fiataljai közül hárman indultak, összesen 19 medállal, és 18 egyéni csúccsal zárták a versenyt, valamint kiváló teljesítményüknek köszönhetően ketten a junior Európa-bajnokság keretébe is bekerültek.

A zárónapon örömhír formájában érkezett a hab a tortára, a befektetett kemény munka meghozta gyümölcsét. A szegediek közül Fábián Bettina és Pádár Nikolett személyében junior Európa-bajnoki kerettagokat avathattak a fővárosban.

– Viszonylag későn szedtem össze magam, de jól sikerült a verseny. Egyre jobban megy az úszás, egyre jobban esnek az edzések – mesélte Fábián Bettina, aki tovább emelné a tétet, a decemberi országos bajnokság során még a mostanitól is jobb eredményeket vár magától.

Pádár Nikolett, aki tevékeny részese volt a magyar csapat győzelmének az Olimpiai Reménységek Versenyén, elárulta, a 200 méteres gyors­úszására a legbüszkébb, ez a szám hozta meg számára a nagy sikert.

A lányokon kívül Ruzsa Bence is rajtkőre állt, szintén remekül szerepelt, 7 egyéni csúccsal zárta a versenyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában