Férfi kézilabda

2 órája

A Pick Szeged visszatért a győztes útra a Győr ellen

Visszatértek a sikeres útra. Három vereség után az idényt remekül kezdő győri ETO University Handball Team ellen 38–29-re győzött a Pick Szeged a férfi kézilabda NB I. 7. fordulójában. A vendégcsapatban pályára lépett Dean Bombac és Balogh Zsolt óriási ovációt kapott a hazai közönségtől.

Becsei Dávid

Vilovszki Uros (balról) és Janus Smárason. A szegedi irányító szemöldöke csúnyán megsérült egy ütközést követően.

Fotó: Faragó Imre

Keveseknek adatik meg olyan fokú szívélyes fogadtatás vendégjátékosként a Pick Arénában, mint amelyben Dean Bombac és Balogh Zsolt részesült. Előbbi nyolc, utóbbi hét éven át viselte a Pick Szeged mezét a szurkolók kedvenceként.

Pick Szeged, Győr, kézilabda Bombac
A Pick Szeged saját nevelésű jobbszélsője, Szilágyi Benjámin két gót lőtt a Győr ellen.
Fotó: Faragó Imre

Sorozatban három vereség terhével a vállukon kezdtek a kékek a győriek ellen. A vendégek három egykori szegedivel a kezdőjükben (Pásztor, Balogh, Bombac) indították útjára a labdát. Balogh Zsolt szerezte a mérkőzés első gólját hétméteresből, majd az egykori tatabányai balátlövő, Milos Bozovic találta meg rendre a réseket a szegedi falon. Be-becsúszott egy-két technikai hiba a hazaiak játékába, így a 12. minutumban 6–7 állt az eredményjelzőn, amikor Michael Apelgren időt kért.

“Roli, Roli!” – kilencszer is skandálhatta Mikler Roland nevét a hazai publikum. A 40 éves kapus remekül védett az első félidő során, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a játékrész derekán 8–8-ról egy 4–0-s sorozattal megszilárdítsa előnyét a Szeged. Bánhidi és Garciandia is fontos találatokat jegyzett, de az igazi gólgyárosnak most is Sostaric bizonyult. A 17. percben 12–8-nál már a vendégek kértek időt. Továbbnövelte előnyét a hazai alakulat, a friss apuka, Janus Smárason két remek góllal duplázott, a szünetben pedig 19–13-ra vezetett a Pick Szeged.

Többet futott a Pick Szeged

Feljebb kapcsoltak tempóban a hazaiak a második félidőben, ami előbb pici hibákban, majd Mackovsek-bombagólokban mutatkozott meg. A 40. percben 27–18-nál ismét magához hívta övéit Kilvinger Bálint. Néhány másodperc múlva Balogh Zsolt lőtt pimasz büntetőt, lövőcsel után emelte át Miklert, akit az utolsó negyedórára Thulin váltott.

Pick Szeged, Győr, kézilabda, Bombac
Bánhidi Bence csak támadott ma. Három gólt szerzett a Győr ellen.
Fotó: Faragó Imre

Bár Kukics meccskeretben volt, kisebb sérülés miatt nem lépett pályára, míg Röd és Nagy Martin csak a lelátón foglalt helyet. Smárasont a 43. percben az öltözőbe kellett kísérni, miután ártalmatlan szituációban ütközött Bozoviccsal és megsérült, felszakadt a szemöldöke. Innentől Bodó Richárd játszott irányítót. Az utolsó negyedórában mindkét oldalon lehetőséget kaptak a fiatalok, a szegedieknél mindkét saját nevelés, Szepesi Zsombor és Szilágyi Benjámin is betalált.

Szerdán 18.45-től a Bajnokok Ligájában a lengyel Industria Kielcét látja vendégül az OTP Bank-Pick Szeged.

OTP Bank-Pick Szeged–ETO University Handball Team 38–29 (19–13)
Férfi kézilabda NB I., 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2306 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
Szeged: MIKLER – SOSTARIC 9/2, Garciandia 4, Kalaras 1, MACKOVSEK 5, Frimmel 3, Smárason 2. Csere: Thulin (kapus), BÁNHIDI 3, BODÓ 3, Toto 3, Jelinic 1, Szilágyi 2, Szepesi 1, Bogojevic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Győr: PÁSZTORI I. – Nagy M., BALOGH ZS. 5/3, BOMBAC 3, Vajda 3, BOZOVIC 5, Hári 4/2. Csere: Bősz (kapus), Dely 1, Pieczonka, Vilovszki 2, Laurinyecz 1, Dörnyei 1, Fazekas M., LANG 4. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Hétméteres: 2/2, il. 5/5.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Nyilatkozatok:

  • Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Hatalmas szükségünk volt lélektanilag erre a győzelemre, mert lelkileg megviselt bennünket az elmúlt három vereség. Örülök, hogy sima sikert arattunk, a mérkőzés utolsó periódusa nyugodt ritmusban folyt le. Nagyon elégedett vagyok a srácok hozzáállásával. Az irányítók a csapat lelkei, akik közül van, Kukics sérüléssel bajlódik, míg Smárason gyermeke születése miatt volt olykor távol, amik hátráltatták az elmúlt időszakunkat. A hazai közönség várta Bombac visszatérését is, szép, sportszerű jelenet volt látni, ahogy mindkét csapat körbement az arénában és mindenki lepacsizott a szurkolókkal.
  • Szilágyi Benjámin, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Gratulálok a Győrnek, mert jól küzdöttek. Nehéz időszakon vagyunk túl. Fel kellett állnunk, de sikerült. Fáradtan játszottunk az első félidőben, de a szünetben tudtunk változtatni és a második félidőben már jobban kézilabdáztunk. Köszönjük a szurkolást, bízom benne, hogy a Kielce ellen jól játszunk majd, és a szurkolóinkkal közösen itthon tartjuk a két pontot.
  • Kilvinger Bálint, az ETO University Handball Team vezetőedzője: – Örülök, hogy egy jó mérkőzést játszottunk Szegeden. Nehezebb periódusban vannak a hazaiak, de mindkét csapatnak szüksége volt a játékra. A mai meccsből és a kiváló bajnoki kezdésünkből is a legjobbat szeretnénk kihozni. Próbáltuk felvenni a futóversenyt a hazaiakkal, de a második félidőben azok is szerepet kaptak nálunk, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. A sport arról is szól, amilyen fogadtatásban részesültünk, éppen emiatt is sajnálom, hogy Smárason egy ártalmatlan szituációban megsérült. Remélem, nem kell emiatt sok időt kihagynia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában