TÖKéletes hétvége

2 órája

Javában zajlik a tökfaragás a Szent István téren – galériával, videóval

Őszi, közösségi tökfaragásra invitálta a Szegedi Városkép és Piac Kft. a szegedieket a hétvégén. A Szent István tér ad otthont a TÖKéletes hétvége programsorozatnak, ahol profi ételszobrász segíti a töklámpások elkészítését. A víztorony kedvezményesen látogatható.

Delmagyar.hu

Sokan éltek a tökfaragás lehetőségével a Szent István téren megrendezett TÖKéletes hétvégén szombaton délben. Egészen formabontó technikákat is meg lehetett lesni: többen szúrták, bökték, sőt, volt olyan is, aki hámozta a tököt. A végeredmény a legtöbb esetben nagy mosolyú lidércábrázat lett, de többen választottak Mickey egeres vagy éppen fekete macskás mintát. A töklámpásokat Doktor Zoltán ételszobrász, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes mestercukrász vezetésével lehetett elkészíteni. 

TÖKéletes hétvége, Doktor Zoltán, tökfaragás
Szúrták, bökték, belezték lelkesen kicsik és nagyok a halloween-tököket a TÖKéletes hétvége rendezvényen. Fotó: Karnok Csaba

A programsorozat szokásaihoz híven árusok sokasága települt ki idén is a kézműves vásárra, a gyerekeket óriás építőkockákkal, körhintával és pónilovaglással várják. 

Az Öreg hölgy megépítésének idei, 120. évfordulója alkalmából a víztornyot is megnyitották a nagyközönség előtt, kedvezményes, 700 forintos áron lehet felmenni szombaton és vasárnap 11 és 16 óra között. 175 lépcső vezet fel a legutolsó, beslő szintre, onnan további 93 csigalépcső a Szent István téri víztorony 45 méter magasságban lévő, legfelső kilátószintjére, ahol a város lenyűgöző látképe tárul a látogatók elé. 

A születésnap alkalmából szombaton 18.30 és 18.50 között öltözteti fényárba a Szegedi Vízmű Zrt. az ipartörténeti műemléket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában