Tetováló expo

2 órája

Itt az ideje lerombolni a sztereotípiákat – Meglódult a vásárhelyi I. Stonewall Tattoo Convention – galériával, videóval

Kilencven tetováló érkezett szerte az országból az első vásárhelyi tetováló expóra. Az. I. Stonewall Tattoo Convention vasárnap estig várja közönségét a Fekete Sasban.

Tábori Szilvia

Mintegy 82 stúdió kilencven tetoválója dolgozik az október 26–27-i hétvégén az első hódmezővásárhelyi tetováló expón a Fekete Sas Rendezvényházban, körülöttük pedig rengeteg szakmabeli és látogató sürög-forog. A nem mindennapi I. Stonewall Tattoo Convention hosszú tervezés és szervezés után – baráti és családi segítséggel – jöhetett létre. A tetováló expót szervező hódmezővásárhelyi Jószai Tamás Tinti eredetileg jóval szerényebb rendezvényt tervezett, ám elindult a lavina, és nem tudta megállítani.

tetováló, tetováló expo, I. Stonewall Tattoo Convention
Hatalmasat szól a vasárnap estig tartó I. Stonewall Tattoo Convention Fotó: Tábori Szilvia

Az elmúlt tíz évben mindinkább széteső magyar tetováló szakmát szeretné ismét összehozni. 

A rendezvény célja éppen az, hogy a korábban jól működő közösség, ha némileg más formában is, de újra életre keljen, és végre ismét elinduljon a szakmán belüli kommunikáció. Jó lenne, ha kicsit összeszednénk magunkat. Azelőtt Európában az élmezőnyben voltunk, de időközben elcsúsztunk valahol, elengedtük egymás kezét. A magyar tetoválók által képviselt minőség továbbra is vitathatatlan, inkább az összefogás, a szakmai rendezvények hiányával magyarázható, hogy kevésbé látszódunk 

– mondta Tinti. 

A vásárhelyi tetováló nem gondolta, hogy ekkora szükség van egy ilyen rendezvényre, az csak a szervezés közben derül ki számára is. Most már látja, milyen sokan vártak erre. Egy rendkívül nyitott közösséget érzékel a Fekete Sas Rendezvényház nagytermében, ami azért örömteli, mert elindul egy kölcsönös tudásmegosztás, szakmai párbeszéd. Arra a kérdésre, vajon hordoz-e extra üzenetet a társadalom felé egy ilyen dél-alföldi tetováló expó, úgy fogalmazott: nagyon reméli, hogy a civilek bemerészkednek, meg merik látni, hogy ez a tetoválás már nem az évtizedekkel ezelőttihez hasonlítható. Azokat a sztereotípiákat, ami eddig élt a kisebb közösségében, itt az ideje lerombolni. Láttatni, hogy ez a szintű tetoválás nem egy megbélyegzés, már művészi dekoráció.

Vasárnap estig rengeteg programmal várja a közönséget az I. Stonewall Tattoo Convention. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában