Férfi vízilabda

2 órája

90. születésnapján játszott kupabravúrért a Metalcom Szentes

Miután a péntek esti mérkőzés 12–12-es döntetlennel ért véget, nyílt visszavágót játszottak. A Szentesi Vízilabda Klub szombaton délután ünnepelte 90. születésnapját, amelynek köszönhetően ünnepi hangulatban játszott a Metalcom Szentes a férfi Magyar Kupában a BVSC ellen.

Becsei Dávid

Magyar József (jobbról) a díszoklevél mellé egy díszsálat kapott.

Fotó: Vidovics Ferenc

“A szentesi vízilabda támogatásáért, az 50 méteres fedett uszoda megépüléséért. Áldozatos munkájáért, mely nagyban hozzájárult Szentes város vízilabdaéletének felemekedéséért.” – ez állt a díszoklevélen, amelyet Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Vörös Viktor, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke nyújtott át a 80 éves Magyar Józsefnek, a Hungerit Zrt. korábbi tulajdonosának, a szentesi vízilabdasport támogatójának.

Szentesi Vízilabda Klub, Metalcom Szentes, vízilabda, Magyar József, 10 éves Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda
A Szentesi Vízilabda Klub ünnepi délutánján a fehér sapkás Metalcom Szentes a BVSC-vel játszott.
Fotó: Vidovics Ferenc

Az ünnepséget követően a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata a BVSC-t látta vendégül a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A válogatott klasszisokkal teletűzdelt fővárosiak otthonában a Kurca-partiak bravúros 12–12-es döntetlent játszottak az első mérkőzésen, így egy teljesen nyílt találkozót játszhattak a továbbjutásért. Érződött a vendégeken, hogy nem szeretnék Fortunára bízni a továbbjutásukat, így hamar két-háromgólos különbséget alakítottak ki. A hazaiak viszont igyekeztek elrontani tervüket, a nagyszünetben 8–10 állt a 10 éves Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda eredményjelzőjén.

Döntetlenért a harmadik negyedben sem támadhatott a Szentes, de háromnál nagyobb különbség így sem alakult ki. A záró felvonásban viszont már nem született hazai találat, vendég viszont három is, így a BVSC 16–10-es sikerrel jutott be a legjobb négy közé, ahol még a Ferencváros, a Vasast búcsúztató Szolnok és a Honvéd lesz ott.

Kis Gábor: – Gratulálok a BVSC-nek, hogy tudtak egy ilyen szintváltozást produkálni a második mérkzésre. Sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, de nem vagyok szomorú. Egy szép utazás volt számunkra a Magyar Kupa, a Szolnokot és az OSC is megvertük, míg a BVSC otthonában döntetlent játszottunk. Ma kapaszkodtunk az eredméy után, többször eldönthették volna a meccset a vendégek, de nem tudták, mert nem hagytuk. Ez nagyon pozitív számomra. Egy az egyekben tudott felülkerekedni a BVSC. Jó volt megélni ezt az időszakot, de a jobb csapat jutott tovább.

Metalcom Szentes–BVSC 10–16 (3–5, 5–5, 2–3, 0–3)
Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Kovács S., Ádám F.
Szentes: Kovács B. – Tóth Gy. 1, Szatmári 2, Csorba 1, Bozó, Kürti-Szabó M., Hajdú 1. Csere: Pászti (kapus), Papp P., Asanin 4, Makán R., Vékony, Horváth Á. 1, Takács. Vezetőedző: Kis Gábor.
BVSC: Gyapjas V. – Tátrai 2, Csapó, Csacsovszky A. 2, Ekler Zs. 2, Jansik D., Kovács P. 1. Csere: Konarik 4, Szeghalmi, Gál, Bundschuh 2, Mészáros M. 3, Doroszlai. Vezetőedző: Varga Dániel.
Gól – emberelőnyből: 6/11, ill. 7/8.
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.
Kipontozódott: Horváth Á., ill. Doroszlai.

A Szentesi Vízilabda Klub sokat köszönhet neki

Szentesi Vízilabda Klub, Metalcom Szentes, vízilabda, Magyar József, 10 éves Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda
Magyar József. Sokat köszönhet neki a Szentesi Vízilabda Klub.
Fotó: Vidovics Ferenc

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában