Helyi sport

2015.12.08. 18:29

46. Az év sportolója díjátadó gála: díjaztuk a legjobbakat

A megye legismertebb sportolóit ismertük el ma este a szegedi Hungi Vigadóban.

Gyúrós István


46. alkalommal rendezte meg lapunk Az év sportolója díjátadó gáláját a Hungi Vigadóban. Tizennyolc elismerést osztottunk ki, ennyien vehették át a CE Glass Industries által készített üvegtrófeákat. A díjazottak között vannak olimpikonok, világbajnokok, nemzetközi versenyeken szereplő sportolók, az év csapata pedig a Bajnokok Ligájában vitézkedett – de az utánpótlásról és az edzőkről sem feledkeztünk meg. A kiváló hangulatú eseményen ott volt Csongrád megye sportéletének krémje, és nemcsak a díjazottak, de a díjat átadók is a legnevesebb sportolók és sportvezetők közül kerültek ki. A gála az ország legpatinásabb megyei eseményének számít, amelyen Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke is tiszteletét tette.

 

46. Az év sportolója díjátadó gála: díjaztuk a legjobbakat - GALÉRIA




DÍJAINK

Az év utánpótlás lány sportolója, Csongrád megye: Szűcs Noémi (atléta, Hódiák SE)

Az év utánpótlás lány sportolója, Szeged: Zádori Réka (teniszező, Gellért SE)

Az év utánpótlás fiú sportolója, Csongrád megye: Miksi Richárd (úszó, HSÚVC)

Az év utánpótlás fiú sportolója, Szeged: Manhercz Krisztián (vízilabdázó, Szeged Diapolo)

Az év utánpótlásedzője, Csongrád megye: Bíró Dániel (vízilabda, Szentesi VK)

Az év utánpótlásedzője, Szeged: Szabó Krisztián (rövidpályás gyorskorcsolya, Szegedi Korcsolyázó Egyesület)

Az év sportolója, Csongrád megye: Bujka Barbara (vízilabdázó, Hungerit-Szentesi VK)

Az év női sportolója, Szeged: Kárász Anna (kajakos, EDF DÉMÁSZ-Szeged)

Az év férfi sportolója, Szeged: Jonas Källman (kézilabdázó, MOL-Pick Szeged)

Az év parasportolója: Major Endre (asztaliteniszező, ATSK Szeged)

Az év csapata, Csongrád megye: Kinizsi Park (fogathajtás)

Az év csapata, Szeged: Vidux Tisza Squash SE (fallabda)

Az év edzője, Szeged: Gellért Gábor (úszás, Haász SZUE)

Az év utánpótlásbázisa: SZEOL SC (labdarúgás)

Az év sportteljesítménye: Naturtex-SZTE-Szedeák (kosárlabda)

Az év médiadíja: Csongrád-Turbó (labdarúgás)

Életműdíj, Csongrád megye: Czuczi Győző (motokrossz)

Életműdíj, Szeged: Savanya Ferenc (birkózás)

 

17:34

Köszöntünk mindenkit a helyszínről. Hamarosan kezdünk, már minden készen áll!

18:01

Telt ház, már szinte mindenki itt van a Hungi Vigadóban. 118 vendéget hívtunk meg a gálánkra. Pár perc, és jöhetnek a díjak.

18:10

Egy biztos: az egy négyzetméterre jutó olimpiai, világ- és Európa-bajnokok száma itt a legnagyobb most az országban. Ez Csongrád megye sportja!

18:27

Kezdünk!

18:29

Gyászszünettel kezdünk: a nagy sportbarátra, gálánk korábbi díjátadójának házigazdájára, Elekes Zoltánra emlékezünk egy perces néma főhajtással.

18:31

Kóti Zoltán, a Délmagyarország főszerkesztője, kiadóigazgatója nyitja meg a gálát.

- Ez a 46. gálánk, 1970-ben adtuk át először ezeket a díjakat, helyszínben pedig visszaérkeztünk oda, ahonnan az egész elindult, hiszen a sajtóház akkoriban itt volt a szomszédban. A díj erkölcsi értéke akkor is nagy volt már, amikor még a sportrovat munkatársai kenték a szenvicseket a vendégeknek, nincs ez másként most sem. Nincs olyan megyei napilap az országban, amely ilyen régen, ilyen sok díjjal jutalmazzza a megyei sportélet jeles képviselőit. A díjátadónk azonban semmit nem élne, ha nem lenne ilyen kiváló sportélet a megyénkben.

18:33

Az év utánpótlás lány sportolója, Csongrád megye: Szűcs Noémi (atléta, Hódiák SE)

Díjátadó: Nagy Péter Európa-bajnoki bronzérmes súlyemelő

A Hódiák SE 18 esztendős atlétája remek évet tudhat maga mögött, hiszen a junior Európa-bajnokságon fő számában, azaz 400 méter gátfutásban 1 percen belüli idővel döntőbe jutott, itthon pedig korosztályos és felnőtt magyar bajnok is lett. Héjja Antal tanítványa levezetésként egy újabb duplázással zárta az idei szezont: az egyébként már csak kiegészítő sportágnak számító hétpróbában is hazánk legjobbja lett a juniorok és felnőttek között egyaránt. Az alkatához jobban illő gátfutásban jövőre nagy terveket szövöget, hiszen a felnőtt Európa-bajnokságon és a junior világbajnokságon is szeretne indulni.

- Az idei évem is szép volt, de bízom benne, hogy a következő még szebb lesz, így állok hozzá. Szeretem, ha egy sportághoz kitartásra van szükség, így sodródtam a 400 gáthoz, és ki is tartottam mellette - mondta Szűcs Noémi.

18:35

Az év utánpótlás lány sportolója, Szeged: Zádori Réka (teniszező, Gellért SE)

Díjátadó: Lajtos Szandra rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpikon

Válogatott teniszező, korosztályos világbajnokságon is szerepelt már, sokszoros magyar és vidékbajnok Zádori Réka, aki korosztályában vezeti a magyar ranglistát, emellett több nemzetközi versenyen is remekelt idén.

- Nálunk, teniszben megszokott, hogy a meccsek után nyilatkozni kell, így szerencsére ebben már van rutinom. Mivel vezetem a ranglistát, jövőre szeretném ezt megtartani, ehhez jelenleg napi három óra edzésre van szükségem, kettőt a teniszpályán, egyet a konditeremben töltök el.

18:38

Az év utánpótlás fiú sportolója, Csongrád megye: Miksi Richárd (úszó, HSÚVC)

Díjátadó: Vajda Attila olimpiai bajnok kenus

Díjazottunk Hódmezővásárhely következő úszóreménysége, hiszen 100 méter mellen korábban gyerek- és serdülőkorosztályban, idén pedig juniorként nyert magyar bajnoki címet. A 17 esztendős tehetség a váltó tagjaként ezen a távon lehetőséget kapott az Európa Játékokon, ahol a magyarok épphogy lemaradtak a döntőről. A bakui viadalon példaképe, Gyurta Dániel számában is kipróbálta magát, 200 mellen 15. lett. Bán Sándor tanítványának a következő években két magyar rendezésű nemzetközi verseny lehet a célja: jövőre a hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnokság, majd 2017-ben a budapesti felnőtt vb.

- 2016-ban Vásárhelyen lesz világesemény, nem kérdés, hogy jelenleg ez az első számú célom. Hatalmas élmény, hogy példaképemmel, Gyurta Dániellel találkozhatok akkor, amikor Vásárhelyen edzőtáborozik. Egyszer már beszélgettem vele, azt tanácsolta, hogy fejben legyek ott minden versenyen, mert ezen múlik minden - fogalmazott.

18:41

Az év utánpótlás fiú sportolója, Szeged: Manhercz Krisztián (vízilabdázó, Szeged Diapolo)

Díjátadó: Mádi József, a Délmagyarország sportrovatvezető-helyettese

A Szeged Diapolo vízilabdása őstehetség: már 17 évesen bemutatkozott a felnőttválogatottban, és Benedek Tibor azóta is folyamatosan számít rá. Korosztályában már volt világ- és Európa-bajnok, emellett csapatának egyik erőssége a hazai porond mellett a nemzetközi kupát figyelembe véve is. Ma nem lehet itt, hiszen éppen Szolnokon játszanak bajnokit. Edzője Varga Péter.

Manhercz Krisztián jelenleg bajnokit játszik Szolnokon, így a díját Mód Péter vette át.

18:44

Az év utánpótlásedzője, Csongrád megye: Bíró Dániel (vízilabda, Szentesi VK)

Díjátadó: Szögi Andrea, a Délmagyarország szerkesztőségvezetője

Szentesen évtizedek óta az első számú sportágnak számít a vízilabda, a női és a férfi együttes is az élvonalban szerepel, előbbi a legjobbak közé tartozik. Utánpótlásszinten ugyancsak az ország legjobbjai közé tartoznak, a bajnoki címek mellett ezüst- és bronzérmeket is rendszeresen a nyakukba akasztanak. A klub egyik legsikeresebb utánpótlásedzője Bíró Dániel, lapunk korábbi munkatársa, akinek csapata tavaly országos harmadik lett a gyermekkorosztályban.

- Jó az edzősködés, minden nap élvezem a munkát, és szerencsére eredményesek is vagyunk. Egy részről Szentesen van egy olyan edzői hagyomány, amely garancia az utánpótlásnevelésre, másrészt pedig hatalmas segítség, hogy megépült nálunk a fedett uszoda. Van olyan korosztályunk, ahol két csapatot is ki tudunk állítani.

18:47

Az év utánpótlásedzője, Szeged: Szabó Krisztián (rövidpályás gyorskorcsolya, Szegedi Korcsolyázó Egyesület)

Díjátadó: Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója

Egykori olimpikon, Debrecenből indulva került Szegedre, ahol otthonra lelet. Bár az infrastruktúrában létezik erősebb város Magyarországon a rövidpályás gyorskorcsolyázásban, az utánpótlás-nevelésben aligha: tanítványai közül Lajtos Szandra és Kónya Zsófia már olimpikonnak vallhatja magát, több érmet is nyertek különböző világeseményeken, és legújabb felfedezettje, Jászapáti Petra is hasonló célok felé halad.

- Az kis koromban is biztos volt, hogy testnevelő tanár akarok lenni, utána, már versenyzőként fogalmazódott meg bennem, hogy edzősködéssel is szívesen foglalkoznék. Örülök, hogy ilyen sikerekkel tudunk dolgozni Szegeden - mondta Szabó Krisztián.

18:49

Az év női sportolója, Szeged: Kárász Anna (kajakos, EDF DÉMÁSZ-Szeged)

Díjátadó: Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke

Idén a hazai vizeken kétszer is legyőzte az aktuális olimpiai bajnokot, Kozák Danutát K1 500 méteren, így egyértelműen az övé volt a szám a milánói világbajnokságon. Emellett a szintén olimpiai címvédő K4 500 méteres négyesben is helyet kapott, és a tavalyi két világbajnoki aranyérem után ezúttal két ezüstéremmel tért haza. Túl van egy floridai edzőtáboron, már itthon készül. Ha hozza a tavalyi formát, biztosan ott lehet Rióban - és az idei ezüstérmek talán aranyra változnak.

- Nagyon nagy dolog volt a pályafutásomban, hogy idén sikerült megvernem Kozák Danutát, erre vagyok eddigi pályafutásom során a legbüszkébb. A floridai edzőtábor kiválóan sikerült, jó helyen voltunk, és az elvégzett munkára sem lehet panasz. Edzőm, Kovács László is elégedett volt velem, és bár nagyon örülök a díjnak, pihenő nem jár érte, holnap ugyanúgy megyek reggel edzeni - fogalmazott.

18:51

Az év sportolója, Csongrád megye: Bujka Barbara (vízilabdázó, Hungerit-Szentesi VK).

Díjátadó: Gyúrós István, lapunk sportrovatának munkatársa

Sokszoros válogatott játékos, aki másfél éve érkezett Szentesre, tavaly pedig ezüstérmet nyert a női vízilabdacsapattal. Igazi példakép lehet a helyi gyermekek számára, harcossága, gólerőssége miatt a világ legjobb centerei között tartják számon. A válogatottnál lévő kötelezettségei miatt ma nem lehet itt velünk, ám így is Bujka Barabarát, a Hungerit pólósát választottuk Csongrád megyében Az év sportolójának. Díját Bíró Dániel vette át.

18:53

Az év férfi sportolója, Szeged: Jonas Källman (kézilabdázó, MOL-Pick Szeged)

Díjátadó: Lékó Péter olimpiai második sakkozó

Olimpiai ezüstérmesként, többszörös Bajnokok Ligája-győztesként érkezett két esztendeje Szegedre, ahol a MOL-Pick kézilabdacsapatával első évében EHF-kupát nyert. Nem kérdés, posztján a világ legjobbjai közé tartozik, csak kevés olyan sokoldalú játékos szaladgál az európai pályákon, mint ő. Nem véletlen, hogy klubja bebetonozta a helyét: nemrég 2019-ig meghosszabbították az idei szezonban is remeklő balszélső szerződését.

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy elismernek ezzel a trófeával Szegeden. Svédországban kaptam már hasonlót, külföldön viszont ez az első, ami nagy dicsőség. Tavaly sikeres szezonunk volt, idén pedig jól kezdtünk, de rengeteg meccs és munka vár még ránk, hogy újra nagyot alkossunk.

18:57

Az év parasportolója: Major Endre (asztaliteniszező, ATSK Szeged)

Díjátadó: Varga Gusztás, CE Glass tulajdonosa

A 2015-ös éve a riói paralimpiára való kijutás jegyében telt, és meg is tett mindent a kvótáért: legszebb eredménye az volt, hogy csapatban a harmadik helyen végzett a dániai Vejlében rendezett para-asztaliteniszezők Európa-bajnokságán. Emellett az országos bajnokságon is kitett magáért: egyéniben második, párosban harmadik helyen zárt. Nem akarja elkiabálni, de a világranglista jelenlegi állása szerint ott lehet majd jövőre Brazíliában, élete első paralimpiáján! Klubja az ATSK Szeged, edzője pedig Szabó Brigitta.

- Természetesen sokat gondolok a paralimpiára, az edzések már ennek a medrében folynak. Az, hogy most nagy esélyem van kijutni, edzőmnek, Szabó Brigittának köszönhető, vele sikerült egy nagyot előre lépnem a világranglistán. Hogy mit érhetek el Rióban? Maradjunk annyiban, hogy bizakodom - mondta Major Endre.

18:59

Az év csapata, Csongrád megye: Kinizsi Park (fogathajtás)

Díjátadó: Kóti Zoltán, a Délmagyarország főszerkesztő-kiadóigazgatója

Szeged (kajak-kenu) és Hódmezővásárhely (búvárúszás) után Fábiánsebestyén lett a harmadik Csongrád megyei település, amely világbajnokságnak adhatott otthont. A 2015-ös kettesfogathajtó-vb szervezéséről mindenki szuperlatívuszokban beszélt, legalább akkora siker volt az esemény, mint amennyire meglepő, hogy egy alig kétezres faluban képesek voltak ennyire profin lebonyolítani azt. Ehhez a sikerhez pedig a pályaépítőtől az utolsó jegyszedőig mindenki hozzátett, így Csongrád megyében az év csapatának a fábiánsebestyéni Kinizsi Park munkatársait választottuk.

- 33 éve rendezünk Fábiánsebestyénben fogatversenyeket, ennek a világbajnokság volt a betetőzése. Már a jövőre gondolok, 2016-ban ismét hazánk legrangosabb versenyének adhatunk majd otthont. Jó csapat jött össze nálunk, mezőgazdasági vállalkozásként szokatlan, hogy világbajnokságot rendezzünk, de olyan kiváló segítőink voltak, hogy így is tökéletesen megoldottuk - mondta a díjat átvevő Farkas Sándor, a Kinizsi Park elnöke.

19:02

Az év csapata, Szeged: Vidux Tisza Squash SE (fallabda)

Díjátadó: Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője

Fennállása legjobb évét teljesítette az a csapat, amelyiknek idén a díjunkat ítéltük. A bajnokságban veretlenül végeztek az élen, a klub második aranyérmét begyűjtve, majd a Bajnokok Ligája döntőjében minden várakozást felülmúlva a hetedik helyig jutottak, több előttük kiemelt gárdát is legyőzve. Az évre a kupában tette fel a koronát a kizárólag szegedi játékosokkal felálló együttes: tartalékos összeállításban is ezüstérmet szereztek.

A csapat tagjai: Sebők Benedek, Vas Máté, Hoffmann Péter, Kiss Dániel, Vas Márton, Takács Bence és Haskó Zsombor, a csapat edzője: Pápai Miklós.

- Teljesen meglepődtünk, úgy tudtuk, hogy Pápai Miklóst, edzőnket választották meg az év legjobbjának, erre készültünk egész héten. Miki kijelentette, hogy kötelező megjelennünk, így természetesen mindannyian eljöttünk - fogalmazott egyöntetűen a csapat.

- A miénk egy kicsike klub, egy rétegsport, ráadásul egy egyéni sport, így még nagyobb szó, hogy csapatként tudtunk most díjat kapni. Tizenéve együtt vannak a srácok, senki nem tudta őket szétválasztani, számomra olyanok, mintha a gyermekeim lennének. Arra pedig külön büszke vagyok, hogy a sport mellett mindenki egyetemista, és a tanulás is fontos számunkra - fogalmazott Pápai Miklós edző.

19:11

Az év edzője, Szeged: Gellért Gábor (úszás, Haász SZUE)

Díjátadó: Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere

A Haász SZUE vezetőedzőjének sikerlistáját nehéz röviden összefoglalni, de megpróbáljuk. 2011 óta 7 tanítványa összesen 12 medált nyert világversenyeken, ebből idén is akadt néhány. Olasz Anna nyílt vízi úszásban világbajnoki ezüstérmes lett és a világkupa összetett versenyében is második helyen végzett. Bonecz Boglárka nyakába az Európa Játékokon bronz került. Éremhalmozók voltak idén a Novoszáth-testvérek is: Tamás három magyar bajnoki címet és a nyílt vízi junior Eb-n egy ezüstöt is zsebelt be, Melinda korosztályában öt számban lett Magyarország legjobbja, emellett a 14 éves tanítványok 18 bajnoki éremmel gazdagították a kollekciót. Egy éve ő a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya is, e tekintetben két dologra különösen büszke: minden világversenyen éremhez segítette a magyarokat, és minden ilyen eseményen állt szegedi versenyző is a dobogón.

- Ezeket az eredményeket nem értük volna el, ha nem lenne az a hat kollegám, akikkel 16-17 éve együtt dolgozunk, Nagy Attila el is jött ma velem. Azt pedig külön kiemelném, hogy mindannyian a szintén jelen lévő Bán Sándor tanítványai vagyunk. 2016? Azon vagyunk, hogy hasonlóan, ha lehet, még szebben szerepeljünk, mint idén, a legnagyobb álmom az az, hogy legyen Szegednek olimpikon úszója - mondta Gellért Gábor.

19:14

Az év utánpótlásbázisa: SZEOL SC (labdarúgás)

Díjátadó: Milenko Topics világbajnok kosárlabdázó, a Naturtex-SZTE-Szedeák másodedzője

A felnőttcsapat a 3. helyen áll az NB III Közép csoportjában. Ennél is fontosabb azonban, hogy remek kezekben vannak az utánpótlás-korosztályok. A legalsó hat korcsoportban nemcsak edzők, hanem igazi pedagógusok figyelnek a gyerekekre, és képzik, tanítják őket. Ezen kívül az U15-ös csapat első, az U14-es negyedik, az U19-es harmadik, az U17-es pedig szintén első a II. osztályú bajnokság Délkeleti csoportjában.

- Mi a titkunk? Az alsó korosztályokban nem csak edzők, hanem egyben pedagógusok is dolgoznak nálunk. Ennek is köszönhető, hogy a SZEOL SC Magyarországon az az egyesület, amelyben a legtöbb helyi játékos szerepel. Figyelünk arra is, hogy a továbbtanulásra ösztönözzük a gyermekeket, mert bár nálunk jó a mérleg, mindenkiből nem lehet profi labdarúgó - mondta Halkó Pál vezetője.

19:17

Az év sportteljesítménye: Naturtex-SZTE-Szedeák (kosárlabda)

Díjátadó: Joób Márton, a szegedi önkormányzat sportbizottságának elnöke

2010-ben jutott fel újra az élvonalba az az együttes, amelynek az év sportteljesítményét ítéltük oda. Azóta minden évben léptek egy kicsit előre, kétszer a 11., majd a 10., a 9. és ebben az évben a 8. helyen zártak. Ez utóbbi azért volt nagy eredmény, mert fennállásuk során először jutottak be a rájátszásba, több jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező klubot is megelőzve. Idén ugyanez a céljuk.

- A szereplésünkben nagyon fontos, hogy látható a szerződés, de az eredményeinkhez kellett egy kis szerencse is. Szeretnénk ezt megismételni, idén is a rájátszásba vágyunk. A saját nevelésű játékosaink vannak kiváló légiósaink, az pedig kiemelkedő, hogy Milenko Topics személyében egy világbajnok, olimpiai ezüstérmes trénert kezei között nevelkedhetnek - fogalmazott Kardos Péter klubelnök.

19:20

Az év médiadíja: Csongrád-Turbó (labdarúgás)

Díjátadó: Mihálffy Béla szegedi önkormányzati képviselő

Kiss István pontosan tudja, milyen fontos a kommunikáció. A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban az őszt a nyolcadik helyen záró Csongrád-Turbó elnöke - akit a kisvárosban csak Plútóként ismer mindenki - hétről hétre pontosan, akkurátusan küldi el lapunknak a csapat hazai bajnoki mérkőzéseinek tudósítását. Valamennyi kérésünket maximálisan teljesíti, emellett pedig az egyéb sportrendezvények szervezésében és propagálásában is kiválóan dolgozik. Mindent lehet tudni arról, mi is történik annál az egyesületnél, amelyben egy remekül felépített klubmodellt vezethet.

- Negyven éve szólítanak Plútónak, már nem is emlékszem rá, honnan ered. Csongrádon még mindig fontos az embereknek, hogy mit ír a Délmagyar, ott keresik a hétvégi eredményeinket, éppen ezért érezzük mi is szükségesnek, hogy kiszolgáljuk a médiát. Szerencsére van is ok rólunk írni, az utánpótlásunknak több száz gyermek játszik - mondta Kiss István.

19:23

Életműdíj, Csongrád megye: Czuczi Győző (motokrossz)

Díjátadó: Gálosi Gyula, a Hungi Vigadó ügyvezetője

Először versenyzőként került kapcsolatba a sportágával, majd országos szinten 1995-től kezdve több mint egy évtizedig vezette azt. Helyrehozta az akkoriban tragikus állapotban lévő szakágat, és azóta is bármikor számíthatnak a segítségére. Vásárhelyi klubjánál igazi mindenes: szervez, tervez, honlapot szerkeszt, emellett segíti unokája versenyzői karrierjét. Aki Szegedről Hódmezővásárhely felé autózik, és a vásárhelyi városnévtáblánál jobbra néz, láthatja: hazánk egyik legszebb motokrosszpályája található a városban, amelyben hatalmas szerepe van a folyamatos fejlesztéseken dolgozó díjazottunknak is.

- Nem tudtam róla, hogy díjat kapok, azt hittem, unokám, Alex kap elismerést. Hosszú évek óta szorgalmasan dolgozva, az 1960-as évektől tevékenykedem ebben a sportágban, nem számítottam rá, hogy ez számon tartja valaki - mondta meghatódva Czuczi Győző.

19:26

Életműdíj, Szeged: Savanya Ferenc (birkózás)

Díjátadó: Süli József, a Délmagyarország korábbi sportrovatvezetője

55 évet töltött el szeretett sportága, a birkózás mellett, előbb versenyzőként, majd vezetőedzőként, mielőtt 2015-ben a visszavonulás mellett döntött. Végig hűséges maradt egyesületéhez, az SZVSE-hez, a könnyebb és a nehezebb időkben is nagy szorgalommal, odaadással dolgozott a gyermekekkel. Több tanítványa a válogatottságig jutott, korosztályos világbajnokot is nevelt, a különböző nemzetközi eseményekről pedig nem egy versenyzője térhetett haza éremmel a nyakában.

- Nem tagadom, nagyon hiányzik a birkózást, azt viszont nem akartam, hogy a gyerekek segítsenek fel a szőnyegről, így az egészségügyi állapotom miatt vonultam vissza. Nyakkendőben ezt a sportágat nem lehet csinálni. Azért sűrűn lejárok a terembe, adok tanácsot, hetente egyszer pedig még mutatok ezt-azt a fiataloknak. Több kedvenc tanítványom is volt, kiváló edzőkollégáim is akadtak, akikkel Szegedet az első tíz közé vittük az országban - mesélte Savanya Ferenc.

19:28

Ezzel a gálánk hivatalos része véget ért, még elkészítjük azt a közös fotót a díjazottakról, amit a holnapi Délmagyarország címlapján láthatnak majd. A buli most kezdődik, a beszélgetés játssza innentől kezdve a főszerepet. Köszönjük a figyelmüket!



Tizennyolc – ez a bűvös szám, ennyi kategóriában hirdetünk győztest idén. Ma este lehull a lepel, és a nevek mindenki számára ismertté válnak. Az eseményt online tudósítjuk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában