A klub hét sportolót és hat edzőt ünnepelt

2024.09.16. 14:15

MVM Szegedi VE: olimpiai, paralimpiai versenyzőket köszöntöttek – VIDEÓ

Olimpikon, paralimpikon és a felnőtt világbajnokságon indult versenyzőit köszöntötte a szegedi Hunguest Hotelben a klub. Az MVM Szegedi VE ünnepi eseményén hét sportolót és hat edzőt ünnepeltek.

Mádi József

Versenyzők és edzők: az MVM Szegedi VE büszke lehet rájuk.

Fotó: Karnok Csaba

Bőven miért és kikért izgulni ezen a nyáron, büszkeség lett úrrá rajtunk. Párizsban rendezték az év fő eseményét, először az olimpiai, majd a paralimpiai játékokat. Az előbbi versenyen az MVM Szegedi VE-ből Kiss Ágnes, Nagy Bianka, Nádas Bence és Kuli István szerepelhetett, míg az utóbbin a klub adta a paralimpiai válogatott létszámának felét, három sportolót Boldizsár Dalma, Varga Katalin és Suba Róbert személyében.

MVM Szegedi VE
Az olimpiai bajnok Kárász Anna adta át az ajándékot a második Nádas Bencének.  Fotó: Karnok Csaba

MVM Szegedi VE: sikeres olimpia

Illetve ne feledkezzünk el az üzbegisztáni nem olimpiai számok vb-jéről sem, amelyen pedig Birkás Balázs és Balogh Gergely indulhatott.

Az esemény egy videós összeállítással kezdődött, amelyen a párizsi olimpia versenyei elevenedtek meg. Láthattuk, ahogyan Nádas Bence örült a K2 500 méteren elért második helyének, ahogy ugrált a dobogón; ahogy Kiss Ágnes és Nagy Bianka mindent beleadott C2 500 méteren, hogy negyedik legyen, majd Kiss Ágnes C1 200 méteres B döntőjét figyelhettük, aztán pedig jöttek a parasportolók. Varga Katalin fináléja, amelyben tuti másodikként jött az oldalszél, ezzel elment a dobogó, de lett egy remek negyedik hely; Boldizsár Dalma erőfeszítései két B döntőben is; valamint Suba Róbert szintén két pontszerző helyét.

Heten utazhattak Párizsba, ilyenre pedig nem volt téma a klub életében. 

– Az utolsó pillanatig feszülten kell dolgozni, hogy egyáltalán ott legyen valaki egy olimpián. A létszám önmagában egy hatalmas siker, amely mögött nagyon kemény munka áll. Egy-egy teljesítményt viszont olyan tényezők is befolyásolhatják, amelyek a vakszerencsére foghatók, ilyen például egy erős szél. Az MVM Szegedi VE egy igen sikeres versenyszezont zárt, minden dicséretet megérdemel minden sportolónk és az edzők is, akik nyugodt hátteret teremtenek. A komplex egészet pedig az adja, hogy többségük felsőfokon tanul, nemcsak profi portoló. A kiemelt támogatókra nagyon régóta számíthatunk, ez ad egy komoly mértékű biztonságot – mondta Petrovics Kálmán klubelnök.

– Fantasztikus, amit elértetek, fantasztikus, amit letettetek az asztalra. Nekünk egy dolgunk van, hogy az elnökséggel karöltve megteremtsük a biztos hátteret. Köszönöm a könnyeket, a szurkolási lehetőséget – vélte Bally Attila, a névadó támogató MVM műszaki vezérigazgató-helyettese.

– Jó volt újra megnézni a versenyeket, jó látni a sportolókat, akik nekünk mind bajnokok. El sem lehet képzelni, hogy mennyi munkát és időt ölnek bele ezekbe az eredményekbe. Köszönöm Szeged nevében – mondta Binszky József várospolitikai alpolgármester.

A beszédek után jöhetett a köszöntés, a versenyzőket egyesével szólították ki, és Kárász Anna olimpiai bajnok kajakos révén jutalmakat vehettek át. Az edzőkről sem feledkezett meg a klub: Boldizsár Gáspár, Fürdök Gábor, Hüvös Viktor, Kása Péter, Karnok Marcell és Szabó Krisztián.

Az ötkarikás szereplők után jöhetett a nem olimpiai számok vb-jén negyedik Birkás Balázs, illetve a vb-2. Balogh Gergely – utóbbi Kuli Istvánhoz és Varga Katalinhoz hasonlóan nem tudott személyesen megjelenni az eseményen. Az összejövetel végén pedig a támogatók, valamint a felnőttek szövetségi kapitány, Hüttner Csaba sem maradhatott ki a jutalmazásból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában