Szegedi hírek

2024.07.17. 12:20

Kezdődik a szegedi harsonafesztivál

Delmagyar.hu

Csütörtökön kezdődik Szegeden a nemzetközi harsonafesztivál. A szervező Szeged Trombone Ensemble 2006-ban alakult a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának legtehetségesebb harsonásaiból. Az együttes 2022 nyarán szervezte meg először saját nemzetközi harsonás fesztiválját, a SETRENfestet, hogy összehozza a különböző nemzetek legtehetségesebb fiatal harsonásai. A diákok részt vesznek mesterkurzusokon, kamarazenei órákon, szakmai beszélgetéseken és előadásokon, illetve hangszerkiállítások keretén belül lehetőségük nyílik kipróbálni professzionális harsonákat.

Az idei fesztiválon Christian Sprenger zeneszerző és a Weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, Jürgen Oswald, a Berlini Staatskapelle basszusharsonása és a berlini Hans Eisler Egyetem tanára és Gyivicsán György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, valamint a Szeged Trombone Ensemble tagjai adnak kurzusokat. 

A közönség az esti koncerteken találkozhat a fesztivál résztvevőivel az SZTE Bartók Béla Művészeti Karán. A csütörtöki nyitóhangversenyen a Szeged Trombone Ensemble kvartettje lép a színpadra, pénteken a fesztivál meghívott professzorai és a Szeged Trombone Ensemble tagjai adnak koncertet. Szombaton este a fesztivál résztvevői a Dugonics téren rendeznek harsonás flashmobot, vasárnap pedig a házigazda együttes és a vendégművészek közös hangversenyén lehet egy minden műfajon átívelő zenei utazás részese a közönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában