Szegedi hírek

2024.07.15. 19:26

Bábelőadásokkal és koncertekkel jön a SZINkópé fesztivál

Hétvégén tartják a SZINkópé fesztivált az újszegedi Erzsébet Ligetben. Bábelőadások, koncertek és minőségi játékok várják a kilátogatókat a rendezvényen, ahol sem étel, sem műanyagjáték árusok nem lesznek jelen.

Timár Kriszta

Fotó: Gémes Sándor

Hétvégén tartja meg a Kövér Béla Bábszínház a SZINkópé fesztivált az újszegedi Erzsébet Ligetben. A programokról tartott hétfőn sajtótájékoztatót Kiss Ágnes igazgató és Schneider Jankó művészeti vezető. Kiss Ágnes elmondta, fontosnak tartják, hogy a színházon kívül is találkozzanak a nézőkkel, ezért ez a találkozások fesztiválja.

Bábelőadásokkal
Sajtótájékoztatón ismertették a hétvégi SZINkópé fesztivál részleteit. Fotó: Gémes Sándor

A kétnapos programsorozatot pénteken óriásbábos felvonulással harangozzák be. A Roosevelt térről 18 órakor induló menethez bárki csatlakozhat. A szervezők kérik, hogy aki tud, vigyen magával buborékfújót, hogy a Kárász utcán keresztül a Dugonics térig menetelő pontyot, sirályt, tiszavirágot és a monokróm bábokat hangulatos körülmények között lássák a nézelődők.

A rendezvény szombaton és vasárnap zajlik majd az árnyékos Ligetben.

Nem lesz catering, sem műanyag játékok, a családokat arra biztatjuk, hogy piknikezzenek

 – magyarázta az igazgató. Sok szegedi intézmény és civil csapat kitelepül, így a népi játékoktól a társasjátékon át a könyvekig számtalan lehetőség lesz a különféle kikapcsolódási formákra, a sétányon pedig játékteret alakítanak ki. A két színpadon felváltva lesznek programok: több bábelőadás és két koncert is szórakoztatja majd a kilátogatókat. Szombaton a Rutkai Bori Banda, vasárnap a Kiskalász zenekar zárja majd a napot.

A fesztiválra jegyek elővételben a tixa.hu-n válthatók, de a helyszínen is lesz lehetőség belépőjegyek vásárlására.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában