Helyi kultúra

2024.09.04. 18:32

Ínyencek paradicsomává változik a Móra-park a hétvégén

Koós Kata

A szervezőcsapat, Gyimesi Norbert, Bokányi Balázs, Bálint Ferenc, Bodó Attila, Miklós-Nagy Nikolett és Rácz Krisztián szerdán számolt be fesztiválprogramokról. Fotó: Karnok Csaba

Pénteken 15 órakor startol a 2. Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál a Móra-parkban, és egészen vasárnapig kínálnak prémium italokat, gasztronómiai és zenei csemegéket a fesztiválozóknak. Bodó Attila főszervező elmondta, hogy a tavalyinál még elegánsabb fesztivált rendeznek idén. Ahogy fogalmazott, a legnagyobb előrelépés a gasztrovonalon történt, a kitelepülő 9 étterem közül hét szegedi kötődésű. Sztárséfek is tartanak majd látványfőzéseket, pénteken a Michelin-tányéros Szikra Gabriella, szombaton Rácz Jenő Michelin-csillagos séf, vasárnap pedig Wossala Rozina, aki szintén a hazai gasztroszcéna egyik meghatározó személyisége.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület elnöke, Bálint Ferenc arról számolt be, hogy az egyesület tagjai vasárnap délben tartanak látványfőzést, amely során előételt Pick szalámiból, főételt szürkeharcsából készítenek, desszertnek pedig megalkotják a REÖK díjnyertes, cukormentes tortájának pohárkrém változatát.  

Világbajnok bártenderekkel találkozhatnak, látványos flair bármixer show-kat tekinthetnek meg a fesztiválozók, akik összesen 100 féle gin és rum közül válogathatnak. Lesznek szakmai előadások, kóstolók, divatbemutató és a múzeum épületén fényfestés is.

Rácz Kriszián programfelelős a színpadi programok közül kiemelte a Vasovski Live péntek esti fellépését, akik egyedülállóan ötvözik az élő- és az elektronikus zenét hazánkban. Szombaton Gáspár Laci érkezik a bandájával, valamint a Sörös Brothers világbajnok második flair mixerek tartanak bemutatót. Vasárnap pedig a Cuba?Si! Kubai Tánciskola táncosai lépnek fel több alkalommal.

Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A fesztiválon a részvétel ingyenes, a kóstolókhoz a gines vagy rumos poharat kell megvenni. Illetve megvásárolható lesz úgynevezett jótékonysági pohár is, amelynek bevételét egy súlyos beteg szegedi kisfiúnak ajánlják föl a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában