Depresszió is lesz, tűzijáték nem

2024.08.14. 20:00

Borfesztivál várja péntektől a vásárhelyieket

Tavaly, a kampány előtti évben még 10, idén azonban már csak 5 napos lesz a Szent István király ünnepségsorozat Hódmezővásárhelyen. Illetve már a nevét is elvesztette a rendezvény, mert XVIII. Borfesztiválként hirdetik. Bármi is a neve, augusztus 16-án kezdődik.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Megfeleződött a tavaly 10 naposra felduzzasztott Szent István Napok rendezvénysorozat időtartama, sőt a nevét is elvesztette, már csak borfesztiválként hirdetik. A 10 napos szórakozás első felét a Márki-Zay Péter polgármester vezette önkormányzat közvetlenül a választás előtti hétvégén rendezte meg sörfesztiválként.

borfesztivál
 A borfesztivál bódéi már a helyükön vannak a Kossuth téren. Fotó: Kovács Erika

Jön a gyöngyhajú lány is

A programsorozat augusztus 16-án pénteken 18 órakor kezdődik ostormenettel, néptánccal és fotókiállítással a művelődési ház előtti kisszínpadnál. Itt 19 órától a Kárpát FM koncertezik, a Kossuth téri nagyszínpadon 20.30 órától az Omega musical, A gyöngyhajú lány balladája látható. Szombaton több sztár is fellép Vásárhelyen, a Rudán Joe Akusztik, Bebe és a Buligánok, Szabó Balázs Bandája és az Érzés. 

Traubi és Republic

Vasárnap az Urban Legends, a Dynamite Dudes, a Napkerék, a Hollywood Rose és a Depresszió is koncertezik. Augusztus 19-én hétfőn többek között a a Traubi és a Republic lép színpadra. Az augusztus 20-i városi ünnepséget kedden 9 órától rendezik. Aznap a Swing Á La Django és a Szegedi Szimfonikus Zenekar is muzsikál. 

Borfesztivál és közéleti beszélgetés

Az ötnapos rendezvényen két közéleti beszélgetés is lesz, szombaton és vasárnap. A vendégekben egy a közös, mindannyian kormányellenesek. Tűzijáték idén, az állatvédőkre való tekintettel, nem lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában