Helyi kultúra

2024.06.26. 19:10

Továbbra is közkedvelt a mindszenti szabadstrand

Kiválóra vizsgázott minőségű vízzel a továbbra is ingyenes mindszenti szabadstrandon alig több mint két és fél hete kezdődött az idei szezon. A Bárka Dog Beach pedig most először adomány gyűjtésbe kezdett a helyi ebrendészeti telep kutyái javára.

Tábori Szilvia

A mindig és méltán népszerű kutyás strand Mindszenten. Fotó: Bárka Dog Beach Facebook-oldala

A mindszenti szabadstrand a 200 méter hosszú homokos partszakasszal továbbra is sokak kedvence; a fokozatosan mélyülő Tiszát – a biztonságos fürdőzés reményében – nem véletlenül kedvelik a családok.

Pihenést, feltöltődést, szórakozást és jótékonysági lehetőséget is kínál a szabadstrand. Fotó: Mindszent Szabadstrand Facebook-oldala
Pihenést, feltöltődést, szórakozást és jótékonysági lehetőséget is kínál a szabadstrand. Fotó: Mindszent Szabadstrand Facebook-oldala

Idén húsz darab rögzített napernyő, vendéglátóhelyek, röplabdaháló, számtalan sportolási lehetőség várja a strandolókat. A parkolást leszámítva a mosdó használata is ingyenes; az üzemeltető tájékoztatása szerint pedig parkolási díjat júniusban csak hétvégi napokon kell fizetni. A tavaly kialakított, szürke konténerben található baba-mama szoba is nyitva áll, pelenkázó komód és kézmosási lehetőség áll rendelkezésre.

Évekkel ezelőtt, a kutyások és nem kutyás fürdőzők közötti konfliktus enyhítésére kialakított külön strand rész továbbra is kitűnő szolgáltatás. A Bárka Dog Beach csapata most először azokra az ebekre is gondolt, amelyek nem olyan szerencsések, hogy a Tisza-parton töltsék az időt gazdáikkal. Adománygyűjtést kezdeményeztek a helyi ebrendészeti telep javára: a nyári hőséget enyhítendő, a telep árnyékolástechnikai felszerelésében, illetve hűsítést szolgáló eszközök beszerzésében lehetünk segítségükre. A Bárka Dog Beach és a Mindszenti Szabadstrandért Egyesület kezdeményezéséhez bárki csatlakozhat: a kutyastrandon található adományládikóba vagy a Bárka Terasz pultjánál található dobozba gyűlnek az adományok folyamatosan.

A szabadstrandon június 29-én, szombaton Egészség nap lesz. A 9 és 14 óra közötti véradáshoz előregisztrációkat a [email protected] e-mail címre várják. A 8-tól 16 óráig tartandó egészségügyi szűrésekre pedig a 30/326-5868-as, valamint a 62/532 368-as telefonszámokon lehet jelentkezni.

A sportág bemutatók az alábbiak szerint követik egymást: 10 órától lesz foci Szőke Somával, 12-től Szilver Tánciskola, fél egytől Deli Roland és a Kick-Box, majd 14 órától röplabda, egy órával később Nagy Péter és a Spartan, 16 órától Gácsi Regina Fitness. A Mindszenti Vízisport Egyesület pedig ingyenes evezős nyílt napot tart. A programot a 20 órakor kezdődő vízi lampionos felvonulás koronázza meg a Tisztán, majd 21 órától retro party a Liba Teraszon.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában