1956, ahogy én látom

2 órája

Videós történelmi tanulmányi verseny

1956, ahogy én látom címmel hirdet egyéni, videókészítő történelmi tanulmányi versenyt a mórahalmi Ezer Év Parkja 8-12. évfolyamos diákok részére.

Arany T. János

A verseny témaköre az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei. A megmérettetés célja a digitális, a prezentációs és az anyanyelvi kompetencia fejlesztése, illetve a történelmi folyamatok mozgatórúgóinak felismerése és megértése. 

Mórahalom, Ezer Év Parkja, verseny
Történelmi verseny az Ezer Év Parkjában. Fotó: Török János 

A videókészítő versenyen a pályamunkákat az alábbi témakörökben várják: A forradalom kitöréséhez vezető okok. A MEFESZ szerepe, követelései. A legitimációs vita: Forradalom vagy ellenforradalom? A magyar forradalom és szabadságharc nemzetközi vonásai, összefüggései. A megtorlás eszközei és formái. A feladat egy legfeljebb 10 perces álló (Tik Tok) vagy fekvő (YouTube) jellegű videó készítése. A lényeg, hogy a felvétel szereplője minél érdekesebben vagy rendhagyó módon járja körül a kérdéskört, hogy mit jelent számára 1956 öröksége. Érdeklődni a [email protected] e-mail-címen, vagy a +36/30/318-5215-ös számon lehet. A beküldési határidő november 10. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában