Rendezvénysorozat

2 órája

Böllérfesztivál is lesz Balástyán

A huszonnegyedik balástyai falunapok kezdte az őszi-téli rendezvénysorozatot a községben, ahol az esztendő végéig egymást követik a programok. Az egyik legnagyobb esemény a Böllérfesztivál lesz.

Imre Péter

– A múlt heti balástyai falunapok nagy siker volt, de nem pihenünk, szombaton már következik a szántóverseny, amely a tizenharmadik a sorban. Ezen a rendezvényen a hagyományok ápolása, a szántás a fontos, de lesznek olyan látványos, show-jellegű versenyszámok is, mint az erőhúzás, a gyorsulás és az ekevas hajítás – kezdte beszélgetésünket Ujvári László, Balástya polgármestere. Megemlítette még: a sztárvendégek remek hangulatot teremtettek a falunapokon, az eseményre kilátogatók csápoltak a koncerteken és együtt mulattak a Berkes Dáridó csapatával.

Böllérfesztivál, Balástya
A múlt hétvégi falunapokon minden korosztály talált maga számára jó, kikapcsolódást nyújtó programot. Archív fotó: Imre Péter

A szántóverseny után sem lazítanak sokat az önkormányzat rendezvényszervezői: október 18-án délután az idősek világnapja alkalmából a Vadásztanya vendéglőben köszöntik a szépkorúakat, majd egy hét múlva, október 25-én az Őszi Tökfesztiválra várják a kikapcsolódni vágyó balástyaiakat. November 8-án és 9-én következik a község egyik legnagyobb eseménye, a XXIII. Balástyai Böllérfesztivál, ami a falunapokat követve a második helyre sorolható a zsírégető kerti partival együtt. Megkezdődött a szervezése.

– A böllérfesztiválon a hangsúly a gasztronómián van. Most alakul, hogy hány csapat vág és dolgoz fel majd disznót, a gyerekeknek ismét megrendezzük a kolbásztöltő versenyt, de lesz főzőverseny, és megmérettetnek a sütemények és a pálinkák is – mondta kedvcsinálóként Ujvári László, hozzátéve: a fellépők személye egyeztetés alatt van. Alig ér véget a „böllérfeszt”, startolnak az adventhez csatlakozó rendezvények, amelyek egészen karácsonyig tartanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában