Chinatown a Széchenyi házban

2 órája

Kínai iroda nyílt Mórahalmon – videóval

Mórahalmon nyitott irodát a kínai China-EU Cultural and Education Service Center Kft. Szerdán ünnepélyes keretek között, szemerkélő esőben vágták át a nemzeti színű szalagot.

Arany T. János

Az idén 75 éves kínai–magyar diplomáciai kapcsolatok, az oktatás és a kis- és középvállalkozások támogatásának fontosságát hangoztatták beszédükben a kínai és magyar felek szerda délután Mórahalmon a Széchenyi házban megnyílt kínai kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat erősítő iroda megnyitóján. A kínai China-EU Cultural and Education Service Center Kft. célja hogy kulturális, gazdasági és turisztikai szempontból nyissanak Magyarország felé, továbbá népszerűsíteni kívánják hazánkat a kínaiak számára. Befektetési lehetőségeket keresnek a térségben nemzetközi együttműködésre törekedve a két ország között.

Kína, Mórahalom, kapcsolat, iroda
Kínai kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat erősítő iroda nyílt Mórahalmon, a Széchenyi házban. Az erről szóló dokumentumokat Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Peter Chen, a Hungary Meraviglia Group alapítója, a Magyar-Kinal Merchants Office Ltd ügyvezető elnöke írták alá. Fotó: Török János

– A két állam közötti hivatalos kapcsolatfelvétel 75. évfordulója egyben annak a nagy volumenű munkának a kezdete, amelyet a szegedi BYD beruházást jelenti a térségünk számára. Egy olyan befektetési iroda nyitja meg kapuit Mórahalmon, amelynek a befektetés-ösztönzésen túl a feladata az oktatási és kulturális kapcsolatok felelevenítése a térségünk és a kínai állam között. A város támogatja ezt a törekvést, hiszen az oktatási ügyek, a jövő generációjának neveltetése lehetőséget teremtenek arra, hogy a gazdaság szereplői is megtalálják a megfelelő párbeszédet a két térség között – mondta Nógrádi Zoltán polgármester. Kijelentette, hogy Mórahalom elkötelezett az ügyben és reméli, hogy hamarosan látványos eredményekről tudnak beszámolni.

Kínai részről Peter Chen, a Hungary Meraviglia Group alapítója, a Magyar-Kinal Merchants Office Ltd ügyvezető elnöke és Zhang Chuan Lian, a China-EU Cultural and Education Service Center Kft. igazgatója, a Kínai Nemzetközi Oktatási Rádió és Televízió helyettes igazgatója köszöntötték az ünnepség résztvevőit. Mindketten méltatták a két ország közti jó kapcsolatokat. Peter Chen azt mondta, az ő vállukat nyomja a két ország közti gazdasági, kulturális kapcsolatok fejlesztésének súlya, amelynek örömmel tesznek eleget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában