Gaz és törött pad

3 órája

Hódmezővásárhely buszváróinak egy része elhanyagolt

Piszkos, elhanyagolt Hódmezővásárhely több buszmegállója, erről lakossági észrevétel érkezett lapunkhoz. Van, ahol törött a pad, térdig ér a gaz, beszakadt az aszfalt, és olyan is, ahol csak a jó Isten kegyelme tartja bent az üvegtáblát a váróban, ráadásul a megálló a város egyik iskolájának közelében található.

Kovács Erika

Lapunkat olvasónk, Détár Zoltán kereste meg Hódmezővásárhely belterületi buszváróinak problémájával. 

Hódmezővásárhely, szentlélek, buszváró
Hódmezővásárhely Klauzál utcájának egyik buszmegállója. Hiányzik a pad fele. Ki ül ide szívesen? Fotó: Kovács Erika

Van, ahol a szentlélek tartja az üvegtáblát

Kerékpárral közlekedem a városban és naponta több buszváró előtt is elhaladok. Némelyiknek katasztrofális az állapota. A Serháztérnél például egy buszváróban már csak a szentlélek tartja az elrozsdásodott keretben a maradék üvegtáblákat, amik még nincsenek kitörve. A buszváró két oldalán az üvegtáblák egy része már hiányzik, átfúj rajta szél. A faanyag is alapos felújításra szorulna. Ott gyerekek is szoktak a buszra várni, félő, hogy egyszer a nemtörődömség balesetet okoz. Ráadásul kosz is van a váróban, nem az idén lehullott levelek komposztálódnak a pad alatt 

– sorolta Détár Zoltán.

Más buszvárókban is akad probléma

Felhívta a figyelmet, van olyan buszváró Vásárhelyen – például a Klauzál utcán –, ahol térdig ér a gaz, a pad ülőkéjének egy része hiányzik. A kiálló csavarok balesetveszélyesek. Olyan is akad, ahol beszakadt az aszfalt.

Bekerültek a KUTÁ-ba

Megkerestük az önkormányzatot, hogy kinek a feladata a buszmegállók karbantartása.

A hódmezővásárhelyi buszvárók karbantartását a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) látja el. Az őszi időszakban folyamatos a munka, hogy a gaz eltávolítása és az állapot-helyreállítás biztosított legyen. A HMSZ kollégái jelenleg is több helyszínen dolgoznak. A közelmúltban az úgynevezett KUTA rendszerbe is bekerültek a buszvárók. Így a dolgozók az elvégzett munkákat folyamatosan dokumentálják, hogy a csoportvezetők a várók aktuális állapot nyomon tudják követni

 – állt az önkormányzat válaszában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában