Befedik a medencét

3 órája

Télre készülnek a mórahalmi fürdőben – galérival, videóval

Elmaradt a tervektől a mórahalmi fürdő látogatottsága, aminek valószínűleg a hőség és a kritikus határhelyzet is oka volt. Az intézményben már a téli szezonra készülnek, építik az úszómedence sátortetejét.

Arany T. János

– Őszintén megmondom, hogy idén nyáron elmaradtunk a terveinktől – kezdte a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő igazgatója, Farkas Gábor. Mialatt beszélgettünk, a szakemberek a három részből álló sátortetőt szerelték össze a nagymedencében. Ha elkészültek vele, elkezdik levegővel feltölteni. 

sátortető, mórahalmi fürdő, úszómedence
Három részből rakják össze. Farkas Gábor, a mórahalmi fürdő vezetője az épülő sátortetőt mutatja. Fotó: Arany T. János

Visszatérve a fürdő nyári szezonjára, az intézményvezető furcsa ellentmondásnak nevezte, hogy bár extrém hőség volt hosszú időn át, ez mégsem jelentett több látogatót. Valószínűleg azért, mert annyira meleg volt, hogy inkább ki se mozdultak az emberek otthonról, a légkondicionált lakásból. A mórahalmi intézmény esetében egy másik fontos tényező a határhelyzet, mivel vendégeik egy része Szerbiából, a Vajdaságból érkezik, így ha azt látják, hogy órákat kell várni a határon, inkább el sem indulnak.

– A nyári időszakban 3-4 százalékkal elmaradtunk a terveinktől, de összességében azért a fürdő jól áll, illetve azért nyilván ennek megvannak a pozitívumai is. Élt a vendégek egy részében egy olyan kép a mórahalmi fürdőről, hogy itt állandóan folyamatos a zsúfoltság, de ez megváltozott. A szép zöldterületünk, illetve az összesen 21 medencénk megfelelő felületet és területet biztosít, hogy mindenki kényelmesen tudjon pihenni, kikapcsolódni. Tehát bár egy kicsit elmaradtunk a terveinktől, előre nézünk, készülünk az őszi-téli működésre. Ennek az első és egyik legfontosabb lépése, hogy a kültéri 33 méterszer 21 méteres úszómedencét téliesítjük, ami azt jelenti, hogy egy légtartásos sátrat építünk fölé – mutatta az igazgató.

A sátor három elemből áll, ezeket raktárban tárolják, és ősszel egy óriási daruval emelik be a medencébe, majd tavasszal ki. A szakemberek azt kitekerik, kihajtják a ponyvát, és a három elemet összedolgozzák. Ez történt csütörtöki látogatásunk alkalmával. Pénteken elkezdik felfújni a sátrat, majd medence-karbantartás kövezetik, és végül október 19-én, szombaton nyílik meg az úszómedence. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában