Egészségügyi szűrővizsgálat az IH-ban

Lakossági kardiológiai szűrést végez a Novartis cég szombaton 8 és 15 óra között az IH-ban. A program ingyenes, de regisztrálni kell pénteken délig.

Delmagyar.hu

A Szív Világszövetség (WHD) kezdeményezéséhez csatlakozott a Novartis gyógyszeripari vállalat, amikor tavaly a szív világnapjának apropóján Győrben, Szegeden és Székesfehérváron ingyenes lakossági kardiológiai szűrőprogramot szerveztek. A cél a figyelemfelhívás volt a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének fontosságára. Tavaly a résztvevők csaknem negyven százalékáról derült ki, hogy állapotuk további vizsgálatokat, illetve súlyosabb megbetegedést megelőző kezelést is indokolhat. Idén október 12-én, szombaton rendezik meg Szegeden a kardiológiai szűrést, 8 és 15 óra között az IH-ban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a szures.szeged.eu oldalon tehetnek meg a jelentkezők. A szűrés több lépcsőben zajlik majd szombaton, a résztvevőknek TAJ-kártyát kell magukkal vinniük, valamint a legpontosabb eredmény érdekében négy órával a szűrés időpontja előtt már nem szabad ételt fogyasztaniuk. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában