Figyelem, adathalászok!

2 órája

Most a szegediekre szálltak rá az adathalászok

A Facebookon „különleges” ajánlatot kínál a "Tömegközlekedés Szeged". Azzal ámítják a szegedieket, hogy az SZKT 140 éves születésnapja alkalmából mindössze 950 forintért féléves bérletet adnak. Ne dőljön be senki, adathalászok szeretnék a banki adatainkat megszerezni.

Delmagyar.hu

Néhány napja hoztak létre a Facebookon egy oldalt, amely igencsak kecsegtető ajánlattal próbálja becsapni a szegedieket. Azt írják, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) 140 éves fennállásának alkalmából Szeged bérletet lehet beszerezni potom 950 forintért, amely fél éven keresztül korlátlan utazásra jogosít. Természetesen sürgetnek is bennünket, mint írják, az ajánlat csak 7 napig él és csak az első 500 vásárló élhet a kedvezményes ajánlattal.

adathalász, SZKT, adathalászat
A csalók az SZKT arculati elemeit is felhasználva próbálnak minket átvágni. Fotó: Facebook

Mindez azért is kecsegtető ajánlat, mert közismert, hogy Szegeden brutálisan drága a tömegközlekedés, az országban a legdrágábban konkrétan a szegediek utazhatnak. 

Az SZKT honlapján hívta fel a figyelmet közleményében hogy adathalász csalók hirdetnek kedvezményes utazási lehetőséget a társaság nevében. Felhasználják az SZKT arculati elemeit is, ám kizárólag az a céljuk, hogy megszerezzék a felhasználók személyes- és bankkárytaadatait.

adathalász, SZKT, adathalászat

 

Ezek az oldalak kizárólag adathalászat céljából készülnek, és nincs közük társaságunkhoz. Kérjük utasainkat, hogy jelentsék az adathalász csalásra utaló oldalakat a Facebook felé, amit mi is megtettünk

 – írta a cég. Kitértek arra is, hogy a honlapjukon megtalálható  oldalon érdemes tájékozódni a mindenkori jegy- és bérletárakról.

 

Egyébként idén már próbálkoztak ugyanezen módszerrel csalók.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában