Új ciklus kezdődött

3 órája

A makói képviselő-testület megalakult – galériával

Ünnepélyes pillanatok szemtanúi voltunk szerdán a makói városházán eskütételekkel, polgármesteri programbeszéddel és két alpolgármester megválasztásával. Megalakult az új makói képviselő-testület.

Szabó Imre

– Az elkövetkező öt évben továbbra is Makót és a makóiakat kell szolgálnunk alázattal, szelídséggel, tettre kész bölcsességgel – többek között e szavakkal fordult az új képviselő-testület tagjaihoz szerdán, esküjét követően a Maros-parti város harmadszor megválasztott polgármestere, Farkas Éva Erzsébet. Az alakuló ülés a képviselők és a polgármester eskütételével, majd a városvezető programbeszédével indult.

makói képviselő-testület, Páger-rendezvényház, fenntartható
Az új makói képviselő-testület. Fotó: Szabó Imre

A makói képviselő-testület munkához lát

A polgármester azt mondta, élhető, fenntartható és fejlődő Makót akar. Programismertetőjében konkrétumokat is említett: szeretné többek között, ha megépülne a kiszombori elkerülőút, hogy legyenek biztonságos járdák és hogy a város csatlakozhasson a tramtrain-hálózathoz.

– Újraépítjük, felújítjuk a csapadékvíz-elvezető hálózatot, megkezdjük a közvilágítás fejlesztését, bővítjük a kamerarendszert – sorolta többek között. Szóba került a Páger-rendezvényház felújításának befejezése, a sportuszoda tervezése és egy Makovecz-kiállítóhely ötlete is. Fontosnak nevezte a munkahelyteremtést, az energiahatékonyság növelését, illetve a támogatási rendszer fenntartását.

Esküt tett Czirbus és Tiszlavicz

Ahogyan előre jeleztük, két társadalmi megbízatású alpolgármester lesz mostantól Makón: a testületi tagok közül Czirbus Gábor, illetve a kívülről felkért Tiszlavicz László professzor. Megállapították a képviselők a polgármester, illetve az alpolgármesterek tiszteletdíját – ez persze nem valódi döntés volt, puszta formalitás, az összegeket ugyanis törvény írja elő. E szerint nettóban a polgármester illetménye továbbra is havi 648 ezer, költségtérítése 97 ezer, béren kívüli juttatása pedig 39 ezer forint. Utóbbi éves összegét Farkas Éva Erzsébet most is jótékony célra, ezúttal a nagycsaládos egyesület támogatására ajánlja fel. Az alpolgármesterek nettóban havi 291 ezer forintos tiszteletdíjat és 43 ezer forintos költségtérítést kapnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában