Egyhangúlag döntöttek

2 órája

Mindszent képviselő-testülete Rácz Árpádot választotta alpolgármesterré

Második nekifutásra, nyolc igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül, egyhangúlag választott Mindszent képviselő-testülete alpolgármestert. A polgármester helyettese az a Rácz Árpád lett, akit a múlt héten pénteken, az alakulóülésen 6:3 arányban leszavaztak. Mindszent grémiuma most összezárt.

Kovács Erika

Gémes László, Mindszent polgármestere szerda délutánra hívta össze az új testület első rendkívüli ülését, ahol kizárólag az alpolgármester-választással kapcsolatos napirendek szerepeltek. 

Mindszent, Gémes László, polgármester
Mindszent új alpolgármestere, Rácz Árpád letette az esküt. Fotó: Kovács Erika

Nyílt, átlátható vezetést várnak

A szavazás előtt Gémes László elmondta, előző este a testületi tagok informális ülésen tanácskoztak, tisztázták a kialakult helyzetet.

Megállapodtunk, hogy tájékoztatjuk a lakosságot arról, hogy mi történt. A nézetkülönbség oka az alakulóülésen az volt, hogy néhány képviselőtársunk nem bízott abban, hogy mi, Rácz Árpáddal nyíltan, átláthatóan vezetjük az önkormányzatot. Korábban volt rá példa, hogy nem mindenki megelégedésére zajlottak az ügyek. Ennek kapcsán kaptam egy önálló képviselői beadványt Szűcs Bélától, amit hatan írtak alá 

– jelentette be Gémes László a szerdai rendkívüli ülésen.

Mindszent, Gémes László, polgármester
 

Tíz pontos beadvány

A beadvány tíz pontot tartalmaz, a hat képviselő megfogalmazta az új ciklussal kapcsolatos alapelvárásait egyebek között a nyilvános működéssel kapcsolatban. Átlátható gazdálkodást és pályázati rendszert szeretnének. Azt kérték, hogy az önkormányzat szerződései legyenek nyilvánosak, az önkormányzat által működtetett szervezetek átláthatóan működjenek, a döntéshozók pedig elszámoltathatóak legyenek. Gémes László elmondta ezekről a kérdésekről alapvetően ő is így gondolkodik. A tíz pontos képviselői indítványt az interneten is közzé teszik majd.

Társadalmi megbízatású alpolgármester

Pálinkó Máté elmondta, az alakulóülés után többen is megkeresték, ezek közül egy „vádra" kívánt reagálni. Hangsúlyozta, nem 2006-ot akartak a „hatok" újrajátszani, amikor a testület nem választott alpolgármestert. Ők gazdasági alpolgármestert szerettek volna a város második emberének. Tudomásul vették, hogy a polgármester jelöli az alpolgármester személyét, a képviselőket pedig a szavazás joga illeti meg.

Mindszent, Gémes László, polgármester
 

Szűcsné Tóth Szilvia is úgy fogalmazott, a város azon része, aki a „hatokat” kereste meg, a szakmaiságot helyezték előtérbe a leendő alpolgármester személyénél, ott pedig nem Rácz Árpád állt a lista élén.

Gémes László Mindszent polgármestere a rendkívüli ülésen ismét Rácz Árpádot javasolta társadalmi megbízatású alpolgármesternek, akit a titkos szavazáson 8 igennel választottak meg. Az illetménye havi bruttó 300 ezer forint lesz, a költségtérítése pedig 45 ezer forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában