Jegyzet

2024.07.22. 07:40

Aki szemetel, az bunkó

Kovács Erika

Még mindig sokan morgolódnak amiatt, hogy 50 forinttal többet kell fizetni az ásványvizek, üdítők, dobozos sörök és sok minden más után, meg mert szerintük ez csak a vevők lehúzása. „Mondja már meg Orbán Viktor, hol gyűjtsem azokat az átkozott palackokat, amikor így is alig férünk a lakásban?” - hallom az egyik örök elégedetlentől. Ha volt helye abban a pici lakásban a teli üvegnek, akkor van helye arra a néhány napra az üresnek is. Mert senki nem mondta, hogy egy zsáknyit kell összegyűjteni. Ha az ember megy a boltba, márpedig pár naponta csak jár, akkor azt az 1-2 palackot is visszaviheti, ami addigra üres lett.

Nálunk most felszaporodott az üres palack, a napokban vittem vissza. 950 forintnyi gyűlt össze. Ebből jutott jótékonyságra, nálunk most a mentőkutyásoknak lehet adakozni. A többi pedig a bevásárlásom végösszegébe ment. Mögöttem egy férfi a kisfiával egy egész bevásárlókocsinyi palackot és alumínium dobozt vitt vissza. Hallottam, hogy beszélték, a palackvisszaváltás összege a kisfiúé lett, zsebpénzként.

A tegnap esti biciklizésem közben sorompót kaptam. A fénysorompónk különlegessége, hogy 7-8 percig jelez pirosan a lámpa. Fel is szaporodott a sor, sokan várakoztunk. Jött két férfi is, akik iszogatással ütötték el az időt, kétliteres Pet-palackból itták felváltva a bort. Amikor kiürült, a fiatalabbik fogta és, Isten neki, fakereszt, elhajította a palackot a fűbe. Döbbenten néztük. Valaki halkan megjegyezte, a palack biztos nem visszaváltható. Szólni senki nem mert, mert a fickónak erős izomzata és rendkívül agresszív feje volt. Amikor végre elment a vonat és mehettünk, ők még felültek a gyalogos rész „majomketrecére” és előkerült egy másik palack bor is. A mai biciklizésemkor majd összeszedem utánuk a PET-palackot. A sárga kukánkban elfér, és nem akarom látni nap mint nap a bunkóság nyomait.


 


 


 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában