Helyi közélet

2023.11.28. 15:00

Makón tiltakozott a Jobbik-Konzervatívok

Makón, a Continental helyi üzeme előtt tartott sajtótájékoztatót kedden kora délután a Jobbik-Konzervatívok három politikusa, Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes, Ander Balázs alelnök, országgyűlési képviselő és Bencze János országgyűlési képviselő. Az ellen tiltakoztak, hogy a gyárból elküldenek ötven embert, és őket – ahogy fogalmaztak – migránsmunkásokkal helyettesítik.

Szabó Imre

Bencze János azt mondta, olyan embereket küldtek el, akik évek, évtizedek óta a cég alkalmazottai, és betanították az ázsiai migránsmunkásokat, majd egy faliújságról értesültek arról, hogy a továbbiakban nincs munkájuk. – Ez egy szép karácsonyi ajándék a magyar munkavállalóknak, és pontosan megmutatja, mi vár Magyarországra – jegyezte meg.

Ander Balázs szerint tort ül a szociopata neoliberális gazdaságfilozófia, amely eldobható biorobotként tekint a keményen dolgozó kisemberekre. A politikus úgy értékelt, hogy az igazi versenyelőny nem az olcsó munkaerő kellene, hogy legyen, hanem a nagy tudással rendelkező, jól megfizetett, elégedett dolgozó.

Potocskáné Kőrösi Anita pedig arra figyelmeztetett: a behozott migránsmunkások nem csak a béreket törik le és a munkát veszik el a magyaroktól, de hosszú időtávlatban az ország kulturális egységét is megváltoztatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában