Nyári szünet

2023.06.13. 10:00

Nagy a választék a nyári táborokból a térségben

Gyorsan fogynak a helyek a nyári napközis táborokban a térségben, néhol már lezárták a jelentkezést. De bőven van még miből választani: néptánc, pályaválasztás, stresszoldás, angol és tudós turnus.

T.Sz.

Illusztráció: Nagy Lajos

Idén először középiskolásoknak is szervez nyári tábort a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, két különböző témakörben. A művelődési központ munkatársai úgy tájékoztatták lapunkat: az augusztusi Útravaló tábort a tanulás és a harmónia jegyében tervezték meg. Fontosnak érzik ugyanis segíteniük a túlterhelt fiatalokat, hiszen a mindennapos felkészülések miatt kevés idejük marad kamasznak, szabadnak lenni. 

Véged szorongás

A táborban arról tanulhatnak, hogy miként tudják megtartani az egyensúlyt, hogyan kezeljék a stresszt és a szorongást, de az önismeret is az egyéni és csoportos foglalkozások része. A tábort megfelelő létszámmal augusztus közepén tartják és július végéig fogadják a jelentkezéseket. Bővebb információ a 06 30 545 6075-ös telefonszámon. 

A szintén augusztusban várható Használható Angol Tudás turnus vezetői arra fókuszálnak, hogy oldódjon a fiatalok gátlása, és könnyed programokon keresztül fejlődjön a beszédkészségük. Jelentkezés a 06 62 533 317-es telefonszámon.

Topogjanak a lábak

Ismét néptánc tábort rendez a hódmezővásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes óvodásoknak és általános iskolás alsó tagozatos gyerekeknek. Minden nap tánccal, játékkal, kézműves foglalkozással, kirándulással telik majd július közepén. A kisebbeknek lehetőség lesz a déli pihenésre. A jelentkezési határidő június 30. Bővebb információ: Bálint Aliz elérhető a 06 30 695 3861-es, Tápainé Mariann pedig a 06 30 742 4332-es telefonszámon. 

Dobbantó nyári tábort augusztus elején rendeznek a szegvári Művelődési Házban; az 5-18 éves korosztálynak kínálnak élményalapú foglalkozásokat, korosztályos csoportokban. De lesz kreatív csapatépítés, népi sportjáték, népmese, ének, hangszerbemutató, faragás és horgászat is. Bővebb információ a [email protected] elektronikus levelezési címen. 

Labor kalandok tudósoknak

Ismét lesz Kis Tudós Tábor a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban. A programra 8-10 éveseket várnak július elején. Lesz felfedezés, szabadon választható mártélyi kenuzás, cserkészfoglalkozás, laborkalandok, játékos történelem, toronymászás az Ótemplomban. Bővebb információ kérhető a szervezőktől, Kádárné Zsoldos Edittől a 06 30 236 5463-as, valamint Gyarmatiné Tóth Renátától a 06 30 498 9328-as telefonszámon.

A jövő szakemberei Makón és Vásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szintén számtalan elfoglaltságot kínál nyárra;  pályaválasztásban segítik az általános iskolás fiatalokat. Bátran kipróbálhatják magukat a robotika világában, megismerkedhetnek a 3D nyomtatással, a lézervágással és a micro:bit programozással, a nappali smink készítéssel és a díszvarrással.  A turnusok egy része már betelt, de még bőven van miből választani. 

A HSZC Corvin-Kalmár június végi A jövő szakembere táborhoz még lehet csatlakozni kedvezményes díjazásért. A szabadidős programok mellett az intézményegység számtalan szakmájával megismerkedhetnek a résztvevők. A HSZC Eötvös József Technikum Robotoljunk és Szépítész turnusai szintén június végén indulnak. A HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium a KERI Kalandor és KERI Kódoló. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában