Tanács Gábor: kitárjuk a kaput az ötletek előtt

2019.10.08. 12:49

Megvette a takarék épületét a bordányi önkormányzat

Címkék#Bordány

Megvásárolta a bordányi önkormányzat az egykori 3A Takarékszövetkezet épületét, amelyet közösségi célokra szeretnének hasznosítani. Erre a helyiektől várják a javaslatokat.

Arany T. János

Közösségi célokra szeretnék hasznosítani az egykori takarékszövetkezet épületét. FOTÓ: FRANK YVETTE Képen: Tanács Gábor polgármester. Fotüó: Frank Yvettte (FY), Délmagyarország

Korábban többször foglalkoztunk lapunkban a bordányi takarékszövetkezettel. Tavaly tavasszal azt írtuk meg, hogy heti öt nap helyett már csak kétszer nyit ki, majd decemberben már arról írtunk, hogy Pusztaszeren már bezárt, Forráskúton és Bordányban is becsukja kapuit a 3A Takarékszövetkezet, mert veszteséges volt a fiókok fenntartása.

Megegyeztek

Bordány képviselő-testülete a 3A Takarékszövetkezettel folytatott tárgyalásokat követően úgy döntött, hogy megvásárolja a pénzintézet épületét. A határozatot még a nyár végén fogadta el a testület.

A Benke Gedeon utcában található 302 négyzetméteres területű ingatlant kicsivel több, mint nyolcmillió forintért vásárolta meg a település. Az összkomfortos épület forgalmi értékét független ingatlanvagyon-értékelő, ingatlangazdálkodási szakértő határozta meg, amelyet mindkét fél elfogadott. A szolgáltatóház megnevezésű épület hasznos alapterülete 87 négyzetméter. Az épület jövőbeli hasznosításáról a bordányi képviselő-testület később dönt majd.

Közösségi célokra szeretnék hasznosítani az egykori takarékszövetkezet épületét. FOTÓ: FRANK YVETTE

Aláírták az adásvételi szerződést

Az adásvételi szerződést szeptember 30-án írták alá. Tanács Gábor polgármester elmondta, azt szeretnék, ha az épület a lakosságot szolgálná. Első körben egy hasznosítási pályázatot írnak ki, amelyre vállalkozók, civil szervezetek, közösségek vagy akár magánszemélyek is benyújthatnak javaslatot.

A beérkezett ötletek alapján döntenek majd arról, mi is legyen a sorsa az épületnek.

– Kitárjuk a kaput az ötletek előtt – fogalmazott a polgármester, és meg is mutatta nekünk az elhagyatott ingatlant.

Páncélszekrény is van a sarokban

A pénzintézet úgy döntött, a bútor nagy részét ott hagyják, de megtaláltuk az 1980-as keltezésű működési engedélyt is. Az ügyféltér és a három iroda is jó állapotban van, az egyik szoba sarkában egy hatalmas, masszív páncélszekrény még ott maradt, amely még működik, be van kötve a központba.

A bútorok nagy része jó állapotban van, egy alapos takarítás után már használni is lehet az épületet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában