Szeméremsértés miatt nyomoznak a Gábor Dénes középiskola egyik tanára ellen

Azonnali hatállyal elbocsátották a gyanúba keveredett pedagógust. Szeméremsértést az követ el, a ki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt mutogatja. Ha a bíróság elítéli, akár két év börtönt is kaphat.

Delmagyar.hu

A szegedi Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium egyik pedagógusa ellen szeméremsértés gyanúja miatt indult nyomozás – nyilatkozta a Délmagyarországnak Vad Róbert, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője. A nyomozás érdekeire hivatkozva azonban más részleteket nem árult el az ügyről. 

szeméremsértés, pedagógus
Szeméremsértés a szegedi középiskolában. Fotó: Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium

A Szeged Televízió közölte elsőként, hogy egy tanárt azonnali hatállyal menesztettek az oktatási intézményből, egy másik pedagógustól pedig közös megegyezéssel váltak meg, miután az iskola tanulói jelezték, hogy két tanáruk zaklatja őket. 

A Délmagyarország információja szerint az eset még október elején történt, és az egyik testnevelő tanár lehetett az érintett. Úgy tudjuk, hogy mindez a múlt heti vezetői értekezleten is szóba került. Az iskolát fenntartó Szegedi Szakképzési Centrum holnapra ígért sajtóközleményt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában