Két Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltó is elimserésben részesült Budapesten

Elismerések és megemlékezés a katasztrófavédelem ünnepi gyűlésén.

Delmagyar.hu

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya idén is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről. Az ünnepi állománygyűlésen, amelyet október 21-én tartottak a katasztrófavédelem központjában, nemcsak emlékeztek, hanem kitüntetéseket is átadtak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársaknak. Az eseményen résztvevők Laczkó Levente tűzoltó ezredes megható beszédét hallhatták, amelyben az 1956-os hősök örökségének megőrzésére és továbbadására hívta fel a figyelmet.

katasztrófavédelem, megemlékezés, Laczkó Levente, elismerések

Az ünnepségen Laczkó ezredes kiemelte, hogy 1956 hősei a hazaszeretet, az emberség és a szabadság iránti elkötelezettség példáját mutatták. Az esemény után a Katasztrófavédelem Központi Zenekara adott elő egy ünnepi műsort, amely különleges hangulatot teremtett a megemlékezéshez. A rendezvény zárásaként a főigazgató elismeréseket adott át azoknak a katasztrófavédelmi dolgozóknak, akik hosszú évek során kiemelkedő munkát végeztek.

Külön elismerésben részesültek Csongrád-Csanád vármegye katasztrófavédelmi munkatársai. A belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Matuszka Sándor főtörzszászlósnak, míg Petró Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert dicséretben és jutalomban részesítette a katasztrófavédelem főigazgatója. Az esemény hangsúlyozta, hogy az 1956-os forradalom értékeinek tisztelete és megőrzése mindannyiunk közös felelőssége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában