Ecotours projekt

2 órája

Matricát kaptak a fenntartható turizmusért dolgozó vállalkozások

Tizenhat vállalkozás dolgozik vármegyénkben a fenntartható turizmusért. Ezeket mostantól matricáról lehet felismerni.

Delmagyar.hu

"Büszke tagjai vagyunk az Ecotours közösségnek" – ilyen feliratú matricákat vettek át és ragasztottak ki október 22-én vállalkozásaiknál azok a turisztikai és egyéb szolgáltatók, akik a fenntartható, körkörös turizmusért dolgoznak közösen a vármegyében a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara Ecotours projektjében. 

fenntartható turizmus, Ecotours projekt
Matrica jelzi, hogy a fenntartható turizmusért dolgoznak. Fotó: CSMKIK

A programhoz csatlakozott 16 vállalkozás célja, hogy csökkentsék a negatív környezeti hatásokat Csongrád-Csanádban azáltal, hogy saját épületeiket, szolgáltatásaikat is környezetbaráttá fejlesztik, sőt, közösen kidolgoznak egy olyan turisztikai csomagot is, amelyet a vármegyébe érkező vendégek vehetnek majd igénybe, és amelynek minden összetevője, programja fenntartható.

A matrica azoknál a turisztikai szolgáltatóknál is látható lesz, amelyeket az említett tizenhat vármegyei vállalkozás vont be saját partnerei közül, hogy aktív részesei legyenek az Ecotours kezdeményezésnek. Így a következő hetekben egyre több étteremben, szállodában, kávézóban, turisztikai irodában, reggelizőhelyen, múzeumban és további attrakcióknál tűnik majd fel. A rajta található QR-kód beolvasásával pedig további információkat tudhatnak majd meg az érdeklődők a projektről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában