Három vármegyében találtak migránsokat

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

Szerdán összesen 38 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 10, Bács-Kiskun vármegyében 11, Fejérben pedig 17 migránsra bukkantak. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor bangladesi, szír, török és Srí Lanka-i állampolgároknak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Azt pedig már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta a TV2 Mokka című műsorában, hogy a magyar kormány mindent megtesz a lakosság biztonsága, a belső rend fenntartása érdekében. Bakondi György felhívta a figyelmet arra, hogy a németek minden határukon ellenőrzést vezettek be fél évre, miután ott több súlyos terrorcselekmény történt, és emiatt a kormánypártok nagyon rosszul szerepeltek két tartományi választáson. 

– Úgy látszik, a német lakosság türelme elfogyott az illegális migráció negatív következményeivel kapcsolatban – jegyezte meg a főtanácsadó.

Bakondi György szerint az ottani sikertelen bevándorláspolitika lényege, hogy mindenkit beengednek, aztán, aki nem felel meg a menekültügyi szabályoknak, azt megpróbálják eltávolítani az országból, tízből kilencszer sikertelenül. Akik pedig így maradnak az országban, sokszor bűnözésből élnek, de többnyire azok sem illeszkednek be a társadalomba, akik megkapják a menekültstátuszt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában