Négy határsértőt találtak

Suki Zoltán

Visszakísérték a kerítéshez a migránsokat.

Fotó: Karnok Csaba

Szombaton összesen négy határsértőt tartóztattak az országban – közölte vasárnap az Országos Rendőr-főkapitányság. A migránsokat Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon találták.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Közben a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, hogy nem kezelni kell a migrációt, hanem őrizni a határokat, megakadályozni, hogy jogellenes, erőszakos, bűnözők által támogatott személyek áthatoljanak a kerítésen.

Bakondi György emlékeztetett: a magyar kormánynak 2015 óta egyértelműen ez az álláspontja az illegális migráció kérdésében, és ma már szinte mindegyik ország, ahogy Nagy-Britannia, ugyanúgy az Európai Unió tagállamai is valamilyen módon megpróbálnak védekezni az illegális, erőszakos szervezett bűnözés által támogatott illegális bevándorlás ellen.

Hozzátette: van, ahol csak az ellenőrzést állítják vissza – például a schengeni belső határon –, van, ahol kerítést építenek és van ahol megpróbálnak megállapodást kötni a kibocsátó országokkal, vagy esetleg a tengerparton lévő országokkal, mint Tunéziával, Marokkóval. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában