Helyi gazdaság

2023.07.29. 18:30

Korszerűsítik a szatymazi közvilágítást

Varga Anna

Augusztus közepéig tart Szatymazon a közvilágítás korszerűsítése. Fotó: Szatymazi önkormányzat

A képviselő-testület a még a tavaly decemberi ülésén a megemelkedett energiaárak miatt döntött a közvilágítás korszerűsítéséről – olvasható a település honlapján. A beruházás keretében a meglévő nátriumos és kompakt fénycsöves lámpákat cserélik LED-es lámpatestekre. Az MVM Lumen Fényszolgáltatási Kft. több mint 400 lámpatestet cserél le a településen.

Elsőként a belterületi mellékutcákban, majd a külterületi utcákban, végül a főutcákon zajlik a lámpatestcsere. A kivitelező arról tájékoztatta a települést, hogy a munka nem jár áramszünettel, és az is jó hír, hogy a napközben lecserélt lámpatestek már aznap este világítanak.

Előfordulhat, hogy a munka elvégzéséhez szükséges emelőkosaras jármű a gépjárműforgalmat akadályozza, az ingatlanok megközelítését megnehezíti. Az önkormányzat ehhez a lakosság együttműködését és türelmét kéri 

– írták a honlapon. A kivitelezés előreláthatólag augusztus közepéig tart.

Nem Szatymaz az egyetlen település, amelyik a megemelkedett energiaárak miatt a korszerűsítés mellett döntött. Ahogy megírtuk, Algyőn összesen 822 darab lámpatest van, ott az MVM Lumen Kft.-től kapott árajánlatok ismertetése után úgy döntött a képviselő-testület, hogy szakaszosan korszerűsítik a közvilágítást, idén 70 millió forintot különítettek el a célra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában