Helyi gazdaság

2013.01.03. 18:19

Folytatódik a mellékutak felújítása

Csongrád megye - Tavaly az ország mellékúthálózatából 360 kilométert újíttatott fel a kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 38 milliárd forint értékben. Most folytatódnak a munkák.

Munkatársunktól

A 220 útszakaszt érintő helyreállítás uniós támogatással valósult meg; 53 helyszínen el is készült a munka – tájékoztatott közleményében a társaság. Megírtuk: Csongrád megye 22 kilométernyi útjára 2,8 milliárd forintot költenek. Öt útszakaszon dolgoztak a kivitelezők: befejeződött a javítás a Csongrád–Szeged út 1,7 kilométerén, a Szentes–Mindszent–Vásárhely út ugyancsak 1,7 kilométerén, és rendbe tették a Tótkomlós–Vásárhely közötti 4,9 kilométert. Tavasszal folytatódik a felújítás a Röszkét Mórahalommal összekötő úton, amely 9,9 kilométeren kapott új burkolatot. Van még tennivaló a Királyhegyes–Makó összekötő út 4 kilométeres szakaszán is.

Tavasszal előreláthatólag még nagyobb felújítások indulnak el. Beszámoltunk róla: tervben van a megyében a vásárhelyi Jókai utca felújítása a 45-ös főút csomópontjától a Kincses temetőig, az 55123-as számú domaszéki bekötőút és a 4415-ös Vásárhely–Makó közötti út 7 kilométerének rendbetétele a 10-es kilométertől kezdve Makó irányába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában