Pályaválasztás

3 órája

SkillFest Lotfi Begivel – Találd meg a szakmád, találd meg a jövődet

Zenés, fesztivál jellegű pályaválasztási rendezvényt tart hamarosan a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. A SkillFest nevű egész napos vásárhelyi programon a HSZC összes iskolája, szakmai partnere bemutatkozik.

Tábori Szilvia

Az egyéni képességek és a szakértelem látványos bemutatója lesz az egyedülálló SkillFest. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum egész napos interaktív fesztiválként rendezi meg pályaválasztási programját november 9-én, szombaton a vásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban. A belépés ingyenes és még csak regisztrálni sem kell. 

SkillFest, felnőttképzés
SkillFest mindenkinek: egyszerre szórakoztató és szakmai programmal készül a HSZC. Fotó: HSZC 

SkillFest sztárokkal

Napközben gyermekszínház, gasztronómiai bemutató, láncfűrészes fafaragás, kipróbálható síelőgép, robotok, extrém arcfestés, smink, frizura- és divatbemutató várja a családokat, este pedig olyan népszerű előadók koncerteznek, mint a Suncity Brass vagy a Lotfi Begi. Jelen lesznek mások mellett a vármegyei kamara foglalkoztatási osztályának, valamint rendvédelmi szervek munkatársai, továbbá a megyei szakképző intézmények duális partnerei. 

Segít a HSZC

Az egyszerre informatív és szórakoztató rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiatalok valamennyi, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum által kínált szakmával megismerkedhetnek. Lesz például olyan pályaorientációs társasjáték, amelynek végén kiderül, hogy a játékosoknak melyik ágazat és szakma lenne a legtesthezállóbb. De a felnőttképzés szakmai kínálatával is lehet ismerkedni a SkillFest rendezvényen

Változó világban

Kincses Tímea főigazgató azt hangsúlyozta: több szempontból is különösen fontos, hogy a fiatalok képességeiknek és érdeklődésüknek megfelelő szakmát válasszanak, hiszen arra építik majd jövőjüket. A világ folyamatosan változik, azt a tudást kell most megalapozniuk, amelyre folyamatosan építkezhetnek, újabb készségeket, tudást sajátíthatnak el. Az őszi beiskolázási időszakban különösen fontos megmutatni a HSZC csongrádi, szentesi, vásárhelyi és makói intézményeiben kínált szakmákat. Azt a digitális környezetet, amelyben felkészült oktatók várják a tanulni vágyókat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában