Korcsolya

3 órája

Idén is lehet jégpálya Vásárhelyen

Az elmúlt években műanyag korcsolyapályán kellett a vásárhelyi fiataloknak botladozniuk. Tavaly azonban az önkorműányzat belátta, hogy a műanyag nem úgy csúszik, mint a jég, ezért a valódi jégpálya mellett döntöttek, ami darabokban hevert a HMSZ Zt. udvarán.

Kovács Erika

A jégpálya remek téli szórakozást nyújt. A kérdés csak az, idén lesz-e tél? 

jégpálya, Márki-Zay Péter
Tavaly már nem műanyag pályán koriztak a vásárhelyiek, hanem az igazi jégpályán. Archív fotó: Török János

Beszerzésekre lehetett jelentkezni

Több pályázatot is hirdetett a hódmezővásárhelyi önkormányzat a jégpályával kapcsolatos részfeladatok megoldására. Ezek szerint idén is korcsolyázhatnak a helyi fiatalok és idősebbek.

Az önkormányzat tervei szerint, a beszerzési kiírások alapján, idén télen is lesz jégpálya Hódmezővásárhelyen.

20x30 méteres sátor lesz felette

Az önkormányzat több beszerzési felhívást tettek közzé az ezzel kapcsolatos munkák elvégzésére és a 20x30 méteres sátor beszerzésére is. Október 17-ig lehetett regisztrálni a sátor, illetve a jégpálya felépítésére, üzemeltetésére és bontására, valamint a jégpálya vagyonvédelmi és rendezvénybiztosítási feladatainak ellátására. A szerződéskötéseket novemberre tervezik. 

A jégpálya a fiatalok szerint jobb, mint a műanyag

Mint ismeretes, a Márki-Zay Péter polgármester vezette önkormányzata az elmúlt években a jóval olcsóbb működtetésű műanyag jégpályát helyezte előtérbe, amit béreltek, míg a város saját, igazi jeges pályája a HMSZ Zrt. udvarán hevert. A hódmezővásárhelyiek azonban nem szerették a műanyag pályát, mert nem csúszott rendesen és az összeillesztéseknél balesetveszélyes is volt. Így már tavaly is a valódi élményt nyújtó jégpályát állították fel a városháza mögött, a Hősök tere füves területén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában