Helyi életstílus

2024.08.11. 03:00

Idén is lesz gumikacsa verseny a Tiszán

Delmagyar.hu

Minden évben népszerű a rendhagyó kacsafutam. Archív fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

A Rotary Club Szeged Dóm idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Jótékonysági Gumikacsa Versenyt. A HRP Europe Kft. támogatásával idén is 5000 sárga színű gumikacsát versenyeztetnek a Tiszában egy jó cél érdekében szeptember 7-én.

A futam 14 órakor kezdődik majd a Partfürdőn. A szervezők a vízre egy egyre szűkülő pályát építenek, amelynek a végén már egyszerre csak egy gumikacsa tud úszni. Így kialakul egy sorrend: a 150 leggyorsabb kacsa számával megegyező szelvénnyel rendelkezők értékes ajándékokat vehetnek át. A kacsajegyek tulajdonképpen adományjegyek, ugyanis a befolyó összegből a Rotary Club Szeged Dóm szívfejlődési rendellenességgel született gyermeknek finanszíroz életmentő szívműtétet. Tavaly például ilyen műtéthez juthatott Dáner Gergő is, aki mára már teljesen felépült és hódolhat hobbijának, a focizásnak.

Kacsajegyeket három helyszínen lehet majd váltani: augusztus 17-étől az Árkádban, augusztus 28-a és 31-e között a Szegedi Ifjúsági Napokon, illetve a rendezvény napján, szeptember 7-én Újszegeden a Partfürdőn.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában