Ma minden kiderül

2024.06.26. 09:39

Az utolsó matekóra: ezeknek a csapatoknak kell szurkolni a magyar továbbjutásért

Izgalmas nap vár a magyar labdarúgó-válogatottra: ma kiderül, hogy elcsípi-e a negyedik legjobb csoportharmadik helyet és így továbbjut-e a legjobb 16 közé. Bizony, van még remény, ráadásul az egyik csoportban, ha bejön a papírforma, Marco Rossi csapata ott lesz a nyolcaddöntőben.

MW

Ronaldo a labdával a török–portugál mérkőzésen

Forrás: AFP

Fotó: Emin Sansar

Először a románoknak és a belgáknak kell szurkolnunk

A 18 órakor kezdődő E csoportos mérkőzések végkimenetele is továbbjutást érhet a magyar válogatottnak. Ennek lényege, hogy ha például 

a románok egy góllal legyőzik a szlovákokat, miközben a belgák minimum kettővel verik az  ukránokat, akkor ez magyar továbbjutást eredményezne, mert Ukrajnának rosszabb lenne végül a gólkülönbsége (–4).

 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group E Belgium v Romania
A román középpályás, Marius Marin és a belga középpályás, Kevin de Bruyne harcol a labdáért
Fotó: Javier Soriano / Forrás: AFP

A Nemzeti Sport szerint ez egy viszonylag reális forgatókönyv. Általánosságban elmondható: a magyar továbbjutási reményeknek az E csoportban két nagy különbségű győzelem tenné talán a legjobbat, hogy a végén a harmadik helyen zárónak ne legyen 3 pontnál többje és a gólkülönbsége se legyen jobb –3-nál. 

Este a törökök és a portugálok sikeréért szorítunk

Nézzük akkor az F csoport meccseit, hogy milyen eredmények kellenek ahhoz, hogy Marco Rossi csapata a nyolcaddöntőbe jusson. 

A portugálok az első két meccsüket megnyerték, 6 ponttal állnak a csoport első helyén és biztosan a legjobb 16 közé jutottak. Utolsó ellenfelük Georgia csapata lesz, mivel ők a csoport utolsó helyén állnak 1 ponttal, a papírforma a portugál csapat mellett szól. A kérdés persze az, hogy Portugália szövetségi kapitánya milyen összeállítású együttest küld fel a pályára – írja az Origo.

A mi szempontunkból a Törökország–Csehország-mérkőzés ígérkezik sorsdöntőnek. A magyar válogatottnak az lenne az üdvös, ha a törökök valahogy legyűrnék a cseheket. 

A csehek az életben maradásért küzdenek, egészen biztosan nem fogják feladni a meccsüket. Ugyanakkor a portugál–grúz összecsapás akár döntetlen is lehet, a lényeg, hogy a törökök mindenképpen nyerjenek. (Arra, hogy Georgia legyőzi a portugálokat, gondolni sem merünk.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában