Új sportigazgató a DAC-nál

2 órája

Magyarul tanul és Szoboszlait méltatta a Liverpool szlovák klasszisa

Martin Skrtel pályafutása csúcsán a Liverpool játékosa volt, ahol nyolc évet húzott le a világ talán legkeményebb bajnokságában. A szlovák futball legendája 2022-ben vonult vissza, a héten pedig kinevezték a DAC sportigazgatójának. Az egykori védő a mai napig kötődik a Liverpoolhoz is, Szoboszlai Dominik játékát pedig kulcsfontosságúnak tartja az angol klub szempontjából. A Fradi egyik korábbi klasszisa szintén dicsérte a magyar válogatott csapatkapitányát.

MW

Martin Skrtel (b), a szlovák futball legendája 2022-ben vonult vissza, a héten pedig kinevezték a DAC sportigazgatójának

Forrás: AFP

Martin Skrtel 2008 és 2016 között volt a Liverpool futballistája, éveken át alapember volt a védelem közepén. A szlovák futball-legenda 2022-ben vonult vissza, csütörtöktől pedig már új feladatkörben dolgozik – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Kicsit meglepődött

Skrtel lett a dunaszerdahelyi klub új sportigazgatója. Az ambiciózus korábbi válogatott védő a DAC-nál magyar játékosok fejlődésében is segíthet, a Liverpool miatt pedig Szoboszlai Dominik karrierjét is figyelemmel követi.

Kellemesen meglepődtem azon, hogy Szoboszlai tavaly milyen gyorsan alkalmazkodott az új közeghez, pedig más Németországban játszani, mint Angliában. Állandóan tartja a formáját, a Liverpool egyik legfontosabb játékosa

– mondta el a 104-szeres szlovák válogatott Szoboszlairól, aki a héten gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, az AC Milan ellen. Skrtel egyébként nem dunaszerdahelyi, hanem nagyszombati kötődésű, de a DAC érdeklődését sokkal komolyabbnak érezte, ezért lett a sárga-kékeknél sportigazgató. A DAC fontosnak tartja, hogy keretében legyenek magyar játékosok is, az ő fejlődésükhöz is hozzájárulhat a Liverpool korábbi futballistája, aki az új közegnek megfelelően törekszik arra, hogy jól beszéljen magyarul.

– Szeretnék e téren is javulni – fogalmazott Skrtel, aki az idényre azt a célt tűzte ki, hogy a DAC előrébb végezzen a szlovák élvonalban a tavalyi harmadik helynél. Nem csupán a Liverpool egykori klasszisa dicsérte a héten a BL-ben remeklő Szoboszlait.

A Pool erős lesz idén

Az immár hét BL-gólnál járó Szoboszlai Dominik messze a legeredményesebb magyar a legrangosabb európai kupasorozatban a 23 éves klasszist két-két találattal követi Lisztes Krisztián, Vincze Ottó, Nyilas Elek, ifjabb Albert Flórián, Rudolf Gergely, Szabics Imre és Willi Orbán – írta meg az Origo. A Fradi-legenda Lisztes szerint a Liverpool elképesztően erős lesz idén, a 49-szeres magyar válogatott labdarúgó elismerően beszélt az angol sztárcsapatról és Szoboszlai Dominikról is.

– Szoboszlai Dominikék milánói meccsét ugyan nem láttam, de ahogy hallottam, a Liverpool nagyon erős volt és esélyesként győzött. Az pedig külön öröm, hogy Dominik gólt szerzett, és továbbra is alapembere ennek a kiváló csapatnak. Végigjátssza a meccseket, s noha a hétvégén kikaptak a Nottinghamtől, az kijelenthető, idén is nagyon erős lesz a csapat

– mondta el a Borsnak idősebb Lisztes Krisztián, aki 1995-ben a Grasshoppers ellen két gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. A Liverpool legközelebb szombat délután lép pályára, Szoboszlaiék a szintén magyar válogatott Kerkez Milost foglakoztató Bournemouth együttesét fogadják az Anfield Roadon a Premier League-ben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában