Szegedi harcművész is segítette Czutor Zoltán sztárboxos felkészülését

Czutor Zoltán vasárnap este nehézsúlyban lép ringbe a Sztárbox műsorában. A zenész nyár óta keményen készül a mérkőzésre, egy szegedi harcművész is segítette, hogy a legjobb formában legyen.

Timár Kriszta

Mint arról beszámoltunk, két szegedi születésű celebért is szoríthatunk az idei Sztárboxban. A sándorfalvi rapper, Szecsei Valter már továbbjutott a középsúlyú mezőnyben az első fordulóból, most vasárnap pedig nehézsúlyban lép majd ringbe olyan sztár, akit nagyon sokan ismernek városunkban. Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere Mészáros András színésszel csap össze.

Czutor Zoltán, Sztár box, RTL KLUB
Czutor Zoltán vasárnap lép ringbe a Sztárbox műsorában. Fotó: RTL

– Talán nem mindenki tudja, édesapám bokszoló volt Szegeden a 60-as években, a 70-es években pedig sportújságíróként dolgozott a Délmagyarországnál. Ezeknek köszönhetően én már kisgyermekként sok bokszolóval találkoztam és mindig nagyon tiszteltem őket – mesélte Czutor lapunknak. Múltja miatt már tavaly is szívesen részt vett volna ebben a műsorban, így nagyon megörült, amikor idén felkérték. Még úgy is, hogy viszonylag későn találták meg: míg a mezőny egy része már év eleje óta edz, ő júniusban kezdte meg a felkészülést.

Nagyon keményen dolgozok, heti 5-7 edzésen veszek részt. A Berki Boxteam a felkészítőm, mellettük azonban több másik csapat is segít, köztük Sárközi Róbert szegedi harcművész is. Ő egyébként ott is lesz velem a helyszínen vasárnap

 – árulta el a zenész, aki egyébként súlycsoportjában a legkevesebb kilóval mérlegelt. – Mesterséges szerekkel nem akartam izomtömeget növelni, és mivel kidolgoztam a belemet, bármennyit ettem, nem tudtam hízni – számolt be az énekes.

Czutor Zoltán számára egyébként nem az edzés volt a legnehezebb, hanem az, hogy felkészülését többgyermekes édesapaként csinálta végig. – A legkisebb még csak két és fél éves. Azért az nagy kihívás, hogy bármilyen fáradt vagyok, reggel, este velük is foglalkozni kell. Nem tudtam tehát eleget regenerálódni. Ráadásul beütött a klasszikus kisgyermekes szülői probléma is: elkezdődött a tanév és hozzák haza az összes kórságot. Néhány napja még én is nagyon beteg voltam, de mostmár kezdek kifelé jönni belőle – mesélt lapunknak egészségi állapotáról.

Azzal kapcsolatban, mit vár a hétvégétől, Czutor Zoltán azt mondta, könnyebbségnek érzi, hogy az előző hetekben végignézhette már a többieket. Esélyeket azonban nem szívesen latolgat. 

– Amit ennyi idő alatt lehetett, azt megtanultam erről a sportról. Az ellenfelemről ugyanakkor nem tudok semmit, viszont emberileg őt érzem magamhoz a legközelebb. Furcsa lesz, hogy vele kell verekednem először – fogalmazott. Azzal kapcsoltban azonban semmiféle ellenérzése nincs, hogy ütéseket kell majd elviselnie.

A környezetemben mindenki jobban izgul, mint én magam. De ez természetes, izgulnak értem. Én viszont pontosan tudom, mire vagyok képes. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a verekedés kockázatokkal jár, de szerintem aki ezt nem vállalja, annak a férfiassága csorbul.Éppen ezért eredménytől függetlenül szerintem mindenki előtt kalapot kell emelni, aki ezt vállalta

 – mondta Czutor, aki legalább annyira taktikai játékként is tekint a boxra, mint amennyire sportként. – Kíváncsi vagyok, mit hozok ki belőle – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!