Férfi kézilabda

2 órája

Majdnem csodát tett a Pick Szeged Barcelonában, vasárnap a Balatonfüredet fogadják

Így ki lehet kapni a címvédő otthonában. Pokolian rossz kezdés után megmutatta karakterét a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Barcelonában. 20–12-es első félidő után 31–30-ra kaptak ki. A kékek pénteken kora délután hazaértek Spanyolországból, vasárnap 18 órától pedig már a Balatonfüredi KSE-t látják vendégül a Pick Arénában az NB I.-es 3. fordulóban.

Becsei Dávid

Bodó Richárd (a labdával) Barcelonában is megőrizte jó formáját, hat akciógólt dobott.

Fotó: Török János

Két ellentétes félidőt produkált Barcelonában a Pick Szeged. A Barca már az első percekben erődemonstrációt tartott, a sebességbeli különbségek pedig hamar kiütköztek a katalánok javára. Bár Tobias Thulin nem védett rosszul, nyolc labdát hárított, de a szegedi védelem sokszor hozta kiszolgáltatott helyzetbe. Harminc perc játékot követően 20–12-re vezettek a hazaiak, a legnagyobb különbséget pedig a 43. percben 27–18-nál mutatta az eredményjelző.

Pick Szeged, Barca, kézilabda
Sostariccsal (balról) továbbra sem bírnak az ellenfelek. A Pick Szeged jobbszélsője a Barca ellen nyolc gólt lőtt.

Akárcsak a Magdeburg ellen, Barcelonában is remekelt a szegedi kapuban a második félidő során Mikler Roland, aki ma ünnepli 40. születésnapját. A 48. minutumban 29–23-nál Dika Mem súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett, ez pedig megfogta a katalánokat. A Szeged rohamléptekkel kezdte meg a felzárkózást, az 57. percben Bodó ötödik találatával 29–28-ra módosult az állás. Kulcspillanatban Mackovseket talán túl könnyedén kiállították a játékvezetők két percre, ami alatt a Barca behúzta a két pontot, a meccset viszont Bodó távoli bombagólja zárta, 31–30. Komoly tartást mutatott ezzel a magyar együttes.

Változtatott játékán a Pick Szeged

– A szünetben az edzőink elmondták, mit kell csinálnunk a második félidőben. Kicsit változtattunk a játékon, változtattunk a ritmuson, a védekezésünk összeállt, sokkal hamarabb vissza tudtunk zárni, Mikler Roland pedig jól védett – mondta el az MTI-nek a majdnem pontszerzést eredményező taktikát Bodó Richárd. A csoda viszont elmaradt.

Vasárnap 18 órától már a Balatonfüredet fogadja a Szeged a Pick Arénában. A fürediek két bajnokit játszottak eddig. A PLER-Budapest vendégeként nyertek a nyitó fordulóban 29–28-ra, míg otthon 38–28-as vereséget szenvedtek a címvédő Veszprémtől. Az előző szezont 8. helyen záró Balatonfüred kispadjáról távozott György László. Az új vezetőedző az eddigi sportigazgató, Kis Ákos lett, aki a Veszprém játékosaként 64-szer szerepelt a válogatottban.

A fürediek játékoskeretéből négyen távoztak, öt játékost szerződtettek. Bősz Dániel Győrbe, Szűcs Bence a francia Dunkerque-be, míg Dénes János és Kemény László a PLER-hez írt alá. Deményi Xavért a NEKA-tól, Melnicsuk Viktort Komlóról, Simotics Mátyást pedig a PLER-től szerezték meg. A beálló Gyenisz Vasziljev személyében BL-rutinnal rendelkező játékost igazoltak az Eurofarm Pelisztertől, a jobbátlövő Tim Rozman pedig az osztrák Kremstől érkezett hozzájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában