Szegedi tragédia: meghalt a lányuk, ezért lehettek öngyilkosok a szülei

Izomsorvadásban szenvedett az a család, melynek tagjait holtan találták szerdán Szegeden. Van, aki szerint mindhárman öngyilkosok lettek, de olyat is hallottunk, hogy az idős házaspár bánatában vetett véget életének, miután súlyos beteg lányuk elhunyt.

Delmagyar.hu

Hármas tragédiára derült fény szerdán Szegeden. Mint megírtuk, egy 80 év körüli házaspár és 40 éves lányuk holttestét találták meg egy Makkoserdő sori lakásban. A szomszédoknak gyanússá vált, hogy még annyit sem látják őket, mint korábban és kellemetlen szagok is terjengtek az épületben. A tűzoltók végül az egyik erkélyre felmászva törték be a lakás ablakát. Egyes információk szerint az anya és lánya a hálószobában az ágyban feküdt, betakarva. Az apa pedig felakasztotta magát.

öngyilkos,család,holttest,szeged
Pénteken már nem volt mozgás a társasház előtt, ahol három ember holttestét találták meg. Fotó: Török János

A házban lakó egyik fiatalember, Imre a Délmagyarnak elmondta, a háromtagú családot sosem látták együtt a lakáson kívül. 

A második emeleten laktak, de szinte teljesen be voltak zárkózva. Még az ételt is mindig rendelték, a dobozokat mindig ott láttuk az ajtó előtt 

– mesélte. Ő úgy tudja, izomsorvadásban szenvedtek, a lányuk ágyhoz volt kötve. 

A Covid sokat rontott a mentális állapotukon is, a férfi szerintem nem volt már teljesen ép 

– tette hozzá. A családfő hordta le egyébként a szemetet, az lett gyanús, hogy jó ideje senki nem látta.

Vannak, akik a környéken úgy tudják, a tragédiát az váltotta ki, hogy egy héttel ezelőtt a házaspár 40 éves lánya a súlyos betegsége miatt meghalt. A 80 éves szülei pedig nem tudták feldolgozni lányuk elvesztését, ezért öngyilkosok lettek. Egyelőre tehát nem tisztázott, hogy hármas, vagy kettős öngyilkosságról van-e szó, azt azonban a rendőrség közölte, idegenkezűség nem merült fel, az esetet a Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban, szakértők bevonásával vizsgálja.

Hogy él-e még hozzátartozójuk, azt nem tudni, az biztos, hogy a lakás jelenleg üres. A társasházban élők pedig azt követően, hogy szerdán egész nap, sőt még csütörtök reggel is láttak rendőröket az épület előtt, egyéb mozgást nem észleltek a tragédia helyszínén.

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre van szüksége Önnek, szerettének, barátjának, ismerősének, vagy munkatársának, a nap 24 órájában lehetősége van támogatást kérni az alábbi telefonszámon, amely bármely hálózatból ingyenesen hívható:  116-123. A nap 24 órájában, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható a Lelki Elsősegély Szolgálat (LESZ) átmenetileg foglalt a vonal, kérjük, hogy próbálkozzon újra!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában