Helyi időjárás

2016.12.07. 19:15

Időjárás: hószállingózás, szél, mínuszok

Címkék#időjárás

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +3 fok között várható.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Éjszaka ismét többfelé köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Csütörtökön erősen és gyengén felhős területek és időszakok váltakoznak. Néhol jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. Éjszaka csak a Kisalföldön, csütörtökön napközben északkeleten is több helyen megélénkül a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -9 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +3 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északi, illetve keleti területei fölött ciklonok és frontjaik vonulnak kelet felé. Emiatt az említett térségben a frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen fordul elő csapadék; a nyugati tájakon az eső esik, keletebbre havazik. Ugyanakkor Közép-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, amely meghatározza Dél-Európa nagy részének az időjárását is. Területén az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű felhőzet feloszlása után többfelé kisüt a nap, de helyenként tartósan felhős, ködös marad az idő. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb jelentéktelen hószállingózás fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén általában -1 és -12 fok között változik, de az Ural előterében -20, -28 fokot is mérnek. Közép-Európa nagy részén is hideg van, errefelé többnyire 1 és 8 fok között változik a kora délutáni hőmérséklet, csak a tartósan felhős, ködös tájakon van hidegebb. Enyhébb az idő délen és nyugaton, ahol a csúcshőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 20, 22 fok is előfordul. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, erősödik a ködhajlam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!