Helyi sport

2015.06.15. 13:01

Kárász arany, Vajda bronz az Európa Játékokon

A bakui I. Európa Játékokon kajak-kenu versenyek második napján a női kajaknégyes 500 méteren, a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajakos páros pedig 1000-en diadalmaskodott, Vajda Attila pedig harmadik lett a kenuegyesek 1000 méteres számában.

Munkatársunktól

A kajak-kenu versenyek második napján megszületett a magyar küldöttség első és második aranyérme a Bakuban zajló I. Európa Játékokon, amelyen a női kajaknégyes 500 méteren, a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás férfi kajakos páros pedig ezren diadalmaskodott, Vajda Attila (EDF DÉMÁSZ-Szeged) pedig harmadik lett a kenuegyesek 1000 méteres számában.

A Szabó Gabriella, Vad Ninetta, Kozák Danuta és a szegedi Kárász Anna alkotta egység a rajttól vezetve, magabiztos előnnyel nyerte meg versenyét a német és a lengyel hajó előtt. Rögtön a nők viadalát követően következtek Kammererék, és kiváló hajrával, a német duót közel négy tizedmásodperccel maguk mögé utasítva értek be elsőként a célba.


Az aranyérmes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Vad Ninetta és Kárász Anna (b-j) a bakui I. Európa Játékok női kajak négyes 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatr

Az aranyérmes Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Vad Ninetta és Kárász Anna (b-j) a bakui I. Európa Játékok női kajak négyes 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 2015. június 14-én. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)
– Természetesen nagyon boldogok vagyunk! A vízen végig úgy éreztem, hogy ezt a versenyt csak mi nyerhetjük meg. Összeszedettek voltunk, éreztük, hogy jól megy a hajó. Kedden még két döntő vár ránk párosban Ninettával, nem titkolt célunk, hogy újabb aranyakat szerezzünk
– mondta Kárász, aki ma K2 200 és 500 méteren finalista.

Az aranyérmes Kammerer Zoltán (b) és Szalai Tamás a bakui I. Európa Játékok férfi kajak páros 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 201

Az aranyérmes Kammerer Zoltán (b) és Szalai Tamás a bakui I. Európa Játékok férfi kajak páros 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 2015. június 14-én. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)
Rögtön a nők viadalát követően következtek Kammererék, s egészen kiváló hajrával, a német duót közel négy tizedmásodperccel maguk mögé utasítva értek be elsőként a célba.

– Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Megismétlődött a tavalyi világbajnokság, de az látszik, hogy az elmúlt hónapokban még közelebb kerültünk a német Brendelhez. Most lényegesen kisebb hátrányt szedtem össze a táv közepén, a végén pedig alig egy hajó volt közöttünk. Egy kicsit fáradt vagyok, bennem van még a múlt heti válogató, ráadásul egy jóízűt még nem is ettem, mióta itt vagyunk Azerbajdzsánban. Köszönöm a csapatom segítségét, mert ez egy közös siker. Megyünk tovább, készülünk a milánói világbajnokságra – fogalmazott Vajda Attila.

Az ezüstérmes cseh Martin Fuksa, az aranyérmes német Sebastian Brendel és a bronzérmes magyar Vajda Attila (b-j) a bakui I. Európa Játékok férfi kenuegyese 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén

Az ezüstérmes cseh Martin Fuksa, az aranyérmes német Sebastian Brendel és a bronzérmes magyar Vajda Attila (b-j) a bakui I. Európa Játékok férfi kenuegyese 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben 2015. június 14-én. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)
A hétfői napot megelőzően egy dobogós helye volt a magyar csapatnak, amit még szombaton a birkózó Korpási Bálint ért el a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában, melyben ezüstérmet nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában