Csanádpalota ünnepelt

4 órája

Városnap új díszpolgárokkal – Galéria

Két új díszpolgára van Csanádpalotának, két közművelődésben dolgozó kolléganő: Makán Andrásné és Molnárné Haluska Margit – derült ki szombaton a városházán. A városnapi programon az is elhangzott, hogy megjelent a kisváros történetét összefoglaló kötet.

Szabó Imre

– Az időközi választás után sok nehézséggel szembesültünk, ráadásul nehéz örökséget kaptunk. Mostanra azonban sikerült az önkormányzat pénzügyi stabilitását megteremteni – emlékeztetett Perneki László polgármester szombaton, a csanádpalotai városnap megnyitóján a városházán. Hozzátette, az elmúlt ciklus legfontosabb eredményei a művelődési ház felújítása volt, illetve a kerékpárút megépítése. Hozzátette, a legutóbb megválasztott testület tagjai most elköszönnek, és ő is búcsúzik. Mint köztudott, a legutóbbi helyhatósági választáson már nem indult, képviselőnek sem jelöltette magát. A makói járás kisebbik városában egyébként 1999 óta szokás a Palotai Nap megrendezése. 

közművelődés, díszpolgár, Csanádpalota, városnap
Csanádpalota két új díszpolgára, Molnárné Haluska Margit és Makán Andrásné a városnap nyitányán. Fotó: Szabó Imre

Városnap új díszpolgárokkal

Mint kiderült, idén két új díszpolgárt avattak a kisvárosban: Makán Andrásnét és Molnárné Haluska Margitot – mindketten a közművelődés terén alkottak elismerésre méltót. A két díszpolgár közül Molnárné bizonyult beszédesebbnek.

– 1986 augusztusában, egy napon kezdtünk dolgozni a művelődési házban, illetve a könyvtárban. A harminc évnyi munkát sok rendezvény, program, pályázati siker fémjelezte, de mindegyikről úgy gondolom, csapatmunka volt. Engem mindig az motivált, hogy a körülöttem élők jól érezzék magukat – mondta.

Azt mindketten megerősítették: a kitüntetés híre meglepte őket.

Szórakozni is lehetett

A díszpolgárok mellett kitüntették a Csanádpalotai Helytörténeti Egyesületet, és mint ifjú sportolót Körömi Ábel válogatott ökölvívót. Perneki László azt is bejelentette, hogy bár egyelőre csak kis példányszámban, de megjelent a Csanádpalota történetét összefoglaló kötet Fejes Ferenc jóvoltából.

A városnap programsorozata szombat délután a főtéren, illetve a tájházban és a helytörténeti gyűjtemény épületében folytatódott. A gyerekeket népi játékok, a felnőtteket kulturális programok várták. Estére sztárvendégeket is vártak: Mr. Ricket és Doree-t, illetve utcabált szerveztek a szórakozni vágyóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában