Férfi vízilabda

3 órája

Szegedi VE: újabb győzelemmel megvan a továbbjutás a kupában

Két mérkőzés alatt eldőlt. A BENU Magyar Kupa B csoportjában a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata a Pécs pénteki esti legyőzése után ma délután a Miskolc ellen is nyert. Holnap 11 órától így a szintén két nyertes meccsel álló Honvéd ellen csoportdöntőt játszanak Kiss Csaba tanítványai. A tét a csoportelsőség lesz, a továbbjutás már mindkét csapatnak megvan.

Becsei Dávid

Leinweber Olivér három góllal vette ki a részét a magabiztos szegedi sikerből.

Fotó: Török János

A Miskolc ellen már jól kezdtek. Négy napon belül a harmadik tétmeccsét játszotta a Szegedi VE. 2–0-s kezdéssel alapozta meg a mérkőzést a Tisza-parti alakulat, amely nyolc perc játékot követően 5–2-re vezetett. A második negyedben hegyeket mozgatott meg azért a Miskolc, hogy ledolgozza hátrányát. Másfél perc után sikerült is 5–4-re felzárkózniuk, majd két perccel a nagyszünet előtt 7–6 állt az eredményjelzőn.

Szegedi VE, Miskolc, BENU Magyar Kupa, Miskolc
Kiss Csaba a Szegedi VE védekezésével még nem elégedett, a lőtt gólok számával viszont igen.
Fotó: Török János

8–6-os szegedi előnyről indult a harmadik negyed, amelyben már egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Mindkét negyedet 5–2-re megnyerte a Szeged, így a mérkőzésért járó pontokat 18–10-es győzelemmel húzták be Leinweber Olivérék.

A B csoport másik szombati mérkőzésén a Honvéd 21–7-re nyert, így a holnapi utolsó két mérkőzéstől függetlenül a Szeged és a Honvéd már bejutott a legjobb nyolc közé a BENU Magyar Kupában.

Kiss Csaba: – A Pécs elleni mérkőzéssel nem voltam elégedett, mert rengeteg gólt kaptunk. Leginkább az nem tetszett, ahogy kaptuk azt a sok gólt. Ugyanakkor sokat is lövünk, ami jó, mert így tudtunk nyerni a Miskolc ellen is. Nagyon jól támadtunk, jól kiszolgálják a srácok egymást. Védekezésben viszont sokkal jobban kell zárnunk a jövőben. Örülök a két győzelemnek és a továbbjutásnak, vasárnap a Honvéd ellen is meg próbálunk nyerni.

Szegedi VE–Miskolc 18–10 (5–2, 3–4, 5–2, 5–2)

Férfi vízilabda, BENU Magyar Kupa, B csoport, 2. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Fodor, Bereczki.
Szeged: Danka – Sziládi 2, Bóbis 4, Nagy M. 2, Kürti 1, Leinweber 3, Kasza 3. Csere: Gyovai (kapus), Sánta 1, Pörge 1, Horváth V., Spitz 1, Varga M. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Miskolc: Szabó G. – Oltean, G. Rossi, Vismeg B. 2, Tőzsér 4, Várkonyi 2, Blazevic 1. Csere: Simon B., Gialanze, Almási, Hegedűs B. 1, Mészáros, Bikki-Petró. Vezetőedző: Kemény Kristóf.
Gól – emberelőnyből: 9/12, ill. 4/6.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Almási.

A Pécs elleni péntek esti mérkőzést 18–15-re nyerte meg a Szegedi VE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában