Helyi sport

2016.08.04. 10:16

NB III: a HFC célja a bennmaradás

Címkék#HFC#foci

A Békéscsaba II. elleni hazai mérkőzéssel vasárnap 17.30-kor megkezdődik a Hódmezővásárhelyi FC-nek a labdarúgó NB III Közép csoportja. A minimális cél a 12. hely, a bennmaradás, de az elnökség előrébb várja a csapatot.

Imre Péter

– A minimális cél a tizenkettedik helyezés, vagyis a bennmaradás, de a vezetőség a hatodiktól a tizedik hely valamelyikére várja a csapatot. Bízom benne, hogy megfelelő szakmai munkával, az új játékosok érkezésével és beépítésével, a régi gárda gerincére alapozva ez megvalósítható lesz – közölte Horváth Zoltán, a labdarúgó NB III-ban szereplő Hódmezővásárhelyi FC elnöke.


Az optimista várakozást alátámasztja, hogy a kék-sárgák kerete – ahogy már megírtuk – több játékossal erősödött: aláírt Máté Péter, Fátyol Szilárd, Végh Ariel, Szabó Dávid, Szabó Marcell, Alex Rajmund Dos Reis Teixeira  és Kormányos Kolos. A HFC-nél edzett Varga Richárd és Puskás Zoltán is, nekik  a héten dől el a sorsuk. A 18 csapatos NB III-tól öt vagy hat együttes búcsúzik a 2016–2017-es pontvadászat végén, így sokkal nehezebb lesz a bajnokság. Major László vezetőedző szeretné, ha az első, a Békéscsaba II. elleni itthoni meccset megnyernék, utána idegenben következik a Pécs, majd a Dabas érkezik Vásárhelyre. Az első három bajnokin öt pontot akar szerezni a HFC.


A létesítményt, a városi stadiont is szeretné a klub az önkormányzat segítségével tovább fejleszteni, ezúttal a főlelátó a soros. Lebontanák a régit, és fedettet építenének helyette, a pályázat jelenleg elbírálásra vár, siker esetén jövő nyárra elkészülhet. A bruttó 236 millió forintos költséget 70 százalék taós pénzből és 30 százalék város által biztosított önerőből fedeznék. Meg kell még említeni: az utóbbi öt-hat évben a stadionban közel egymilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg: műfüves pályák, öltözők, öntözőrendszer. Legutóbb a fedett műfüves pályát adták át, ami a téli felkészülést segíti majd hatékonyan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában